BEYLİKDÜZÜ

Hıdırellez, Beylikdüzü’nde coşkuyla kutlandı

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez, Beylikdüzü’nde coşkuyla kutlandı. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen şenlikte, dilek ağacına dilekler asıldı, şarkılar söylendi, Hıdırellez Ateşi yakıldı. İşte Beylikdüzü'nden renkli görüntüler...

Hıdırellez, Beylikdüzü’nde coşkuyla kutlandı

İstanbul haberleri- Dilekler dileniyor, ağaçlara asılıyor, baharın gelişi tüm yurtta kutlanıyor. Beylikdüzü Belediyesi ile Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile bu yıl 4'üncüsü düzenlenen hıdrellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. 

Gürpınar Çınarlı Kahve’de düzenlenen etkinlikte Çınarlı Kahve’nin önündeki müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri ile baharın gelişini hep birlikte kutlayan vatandaşlar Hıdırellezi neşe içinde kutladı. Renkli ve neşe dolu anlara sahne olan Hıdırellez Şenliği’nde, geleneksel kıyafetlerle sergilenen halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Bereket, sağlık ve mutluluk sembolü olan Hıdırellez kutlamasında, vatandaşlar, isteklerini dilek ağacına astı. Yakılan Hıdırellez ateşlerinden de atlayan vatandaşlar, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Beylikdüzü Belediyesi ile Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile bu yıl 4'üncüsü düzenlenen kutlamaya Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Serdal Mumcu, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Şatır, Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarık Küçük, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar