BEYLİKDÜZÜ

Beylikdüzü Belediyesi'nde intihar: Ekrem İmamoğlu zor günler geçiriyor

Türkiye yerel seçim atmosferine her geçen gün biraz daha girerken, İstanbul'da CHP'nin adayı olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nde zor günler geçiriyor.

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday gösterilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zor günler geçirebilir. Belediye veznesinde 20 yıldır memur olarak çalışan Yaşar Uçar hakkında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Uçar ise 'Her şeyi açıklayacağım' dedikten sonra 11 sayfalık bir mektup yazdı ve ardından kendi hayatına son verdi. Emniyet tarafından el konulan mektupta neler yazdığı ise henüz netlik kazanmadı.

Zimmetine para geçirdiği iddia edilen bir belediye çalışanının önce mektup yazıp, ardından hayatına son verdiği ve mektuba Emniyet tarafından el konulduğu öğrenildi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin veznesinde 20 yıla yakın süredir veznedar olarak görev yapan Yaşar Uçar hakkında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

11 sayfalık mektup yazdı Uçar, bu süreçte önce açığa alındı sonrasındaysa izne çıkarıldı. Yaşananlar karşısında 'Ne gerekiyorsa yapılsın' dediği öne sürülen Uçar, belediyede yaşadıklarına ilişkin 'Her şeyi anlatacağım' dedikten sonra başından geçenleri bir bir kaleme aldı. Söz konusu mektuba ise olay yerine gelen polisler tarafından el konuldu.

Açığı kapatması için makbuz kesmesini istediler
Uçar'ın hayatını kaybetmesinin ardından ailesi ve bazı belediye çalışanları Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suçladı.

Belediye yetkilileri, Uçar'ın 150 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla görevden alındığını savundu. Uçar'ın önce açığa alındığı, sonra izinli sayıldığı öğrenildi.

İntihar eden vatandaşın yakınından İmamoğlu'na sert tepki
Seçim çalışmaları kapsamında mevcut belediye başkanı olduğu Beylikdüzü'nde çalışmalarını sürdüren Ekrem İmamoğlu'na tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Beylikdüzü Belediye'sinde 30 yıldır çalışan Yaşar Uçar'ın, üzerine atılan suçlar nedeniyle intihar ettiği iddiasıyla Uçar'ın yakınları, İmamoğlu'na sert tepki gösterdi. CHP'li adaya, 'Sana şu an kafa atasım var.' diyen Uçar'ın yakınını korumalar uzaklaştırmaya çalıştı. İmamoğlu ise acılı aile yakınlarına cevap vermeden parti otobüsüne bindiği sırada ortalık karıştı. Vatandaşların, 'Beylikdüzü'nü yönetemiyorsun, İstanbul'u mu yöneteceksin?' dediği duyuldu.

Yorumlar