BEYKOZ

Beykoz Belediyesi'nden müthiş proje! Her 5 kg ambalaj atığına 1 ekmek!

Beykoz Belediyesi müthiş bir projeye imza attı. “Ekmeğini Çöpten Çıkar” Projesi ile ilçe sakinleri getirdikleri her 5 kg ambalaj atığı karşılığında Halk Ekmek’ten 1 ekmek kazanacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Beykoz Belediyesi'nden müthiş proje! Her 5 kg ambalaj atığına 1 ekmek!

Çevre kirliliğinin önlenmesi, geri dönüşüme teşvikin artması, ekonomiye katkı sağlaması, ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda farkındalık oluşturması amacı ile Beykoz Belediyesi müthiş bir projeye imza attı.  

Beykozlular artık topladıkları kağıt, karton, plastik, metal ve cam kategorisine giren atıklardan ayırdıkları geri dönüşüm malzemeleri karşılığında Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz ekmek alabilecek.

AKILLI KARTLARA PUAN YÜKLENECEK

‘Atma Ayır!’ sloganıyla yola çıkılan projede vatandaş,  kullandığı ürün ambalajları çöpten ayıklayarak biriktirecek. Biriktirilen ambalajlar proje kapsamında oluşturulan atık toplama noktaları ve Atık Getirme Merkezleri’ndeki personellere teslim edilecek. Teslim edilen atıklar görevlilerce tartılacak. Tartım sonucunda ise projenin bir parçası olarak belediye tarafından vatandaşlara dağıtılacak olan akıllı kartlara teslim edilen miktara karşılık puan yüklemesi yapılacak. Bunun sonucunda vatandaş her 5 kg ambalaj atığı karşılığında 1 adet 300 gr’lık ekmek almaya hak kazanacak. Beykozlular geri dönüşüm sayesinde israfı önleyecek, milli serveti koruyacak, geleceği dönüştürecek.

Yorumlar