BEYKOZ

Beykoz Belediyesi hangi partide? Beykoz'un mevcut Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kimdir?

Beykoz Belediyesi'nin hangi partide olduğu ve 2014 Yerel Seçimleri'nde hangi parti tarafından kazanıldığı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, bu konuya ilişkin detaylar ve Beykoz'un mevcut Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek hakkında bilgi...

Beykoz Belediyesi hangi partide? Beykoz'un mevcut Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kimdir?

Türkiye, 31 Mart'ta mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala İstanbul'un ilçelerinden Beykoz'da belediyenin hangi partide olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Belediyenin hangi partide olduğu konusunun yanı sıra Beykoz'un mevcut Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in kim olduğu da araştırılıyor. Peki, Beykoz Belediyesi hangi partide?

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Yücel Çelikbilek seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Beykoz Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde ise Murat Aydın'ı aday olarak gösterdi.

MEVCUT BAŞKAN YÜCEL ÇELİKBİLEK KİMDİR?

1951 yılında Kars’ta doğdu. 1956 yılından beri Beykoz’da oturuyor. Gümüşsuyu Fatin Hoca İlkokulu’nu, Beykoz Ortaokulu’nu, Kadıköy Ticaret Lisesi’ni, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile Mahalli İdareler Enstitüsü’nü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde mahalli idarelerle ilgili yüksek lisans çalışması yaptı. 1985 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından İlim Yayma Cemiyeti’nin, 2002–2004 yılları arasında başkanlığını üstlendi. Kurucu üyesi olduğu İlim Yayma Vakfı’nın da başkanlığını sürdürmektedir.

1989–1994 yılları arasında Refah Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı yaptı. 1994 yılında Beykoz Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 1999 yılından itibaren 10 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde Başkan Danışmanı ve Yerel Yönetimler Koordinatörü olarak görev yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kurucuları arasında yer aldı. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 Yerel Yönetim Seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına seçildi.

Yorumlar