BEŞİKTAŞ

İYİ Parti'de Beşiktaş krizi! Adaylığı engellendi

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde İyi Parti adayı olacağı gündeme gelen sporcu Nasuh Mahruki, adaylığının engellendiğini açıkladı.

İYİ Parti'de Beşiktaş krizi! Adaylığı engellendi

Nasuh Mahruki, Ankara’da Meral Akşener’le görüştüğünü, adaylığı konusunda anlaşmaya varıldığını ifade etti. Peygambere hakaret ettiği iddiasıyla provokatif bir videonun piyasaya sürüldüğünü belirten Mahruki, bu yüzden aday yapılmadığını savundu.

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin İYİ Parti Beşiktaş Belediye Başkan adaylığından son anda geri dönüldü. Mahruki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylaığının kendine yönelik kumpasla sabote edildiğini iddia ederken CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katılan ve şu an İYİ Parti’nin Beşiktaş Belediye Başkanı olan Affan Keçeci’nin kumpasın arkasındaki isim olduğunu öne sürdü.

AKŞENER’LE EL SIKIŞTIK CHP ile adaylık görüşmelerinden sonuç alamayan Nasuh Mahruki, İYİ Parti ile Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı konusunda anlaşmıştı. Ancak saatler sonra İYİ Parti’nin bundan vazgeçtiği öğrenildi. Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Mahruki, Meral Akşener’le el sıkıştıklarından 4 saat önce, Twitter’da dolaşan bir video gerekçe gösterilerek adaylığında vazgeçildiğini duyurdu.

1 BUÇUK MİLYONLUK KAMPANYA OLACAKTI Kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Nasuh Mahruki 17 Şubat Pazar günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le el sıkıştıklarını, Akşener’den bir buçuk milyon TL’lik kampanya sözü aldığını ve İstanbul İl Başkanlığına adaylığına ilişkin bilgi verildiğini söyledi. Mahruki ertesi sabah saat 09:00’da sosyal medyadan adaylığının açıklanmasına ve saat 14:00’te de Beşiktaş’ta kalabalık bir katılımla, basına yapılacak açıklamayla seçim kampanyasının başlatılmasına karar verildiğini belirtti.

MUSAVVAR DERVİŞOĞLU AFFAN KEÇECİ’Yİ ARADI Akşener’den sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu ile görüşmeye inen Mahruki burada adaylığına yönelik sabotajın gerçekleştiğini iddia etti. Mahruki’nin Musavvat Dervişoğlu’nun daha önce İYİ Parti Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Affan Keçeci’yi aradığını, Affan Keçeci’nin de Nasuh Mahruki hakkında bir videoyu Musavvat Dervişoğlu’na gönderdiğini söyledi.

PEYGAMBERE HAKARET EDEMEZSİN VİDEOSU Keçeci’nin gönderdiği videoda Nasuh Mahruki ile bir kişi arasında gerçekleşen tartışmada Mahruki’nin karşısındaki kişinin “Peygambere hakaret edemezsiniz” diye bağırdığı görülüyor.

Gazete2023

Yorumlar