BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Belediyesi e-nikah sistemini hizmete sunuyor

Beşiktaş Belediyesi, evlenmek isteyen çiftlere kolaylık sağlamak için e-nikah sistemini hizmete sunuyor. e-nikah için gerekli işlemler, e-nikah başvuru ekranı...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Beşiktaş Belediyesi e-nikah sistemini hizmete sunuyor

Evlenme isteğinde bulunan çiftler, öncelikle evlendirme dairelerine başvuruyor ve evlenme tarihlerini bildirerek istenen belgelere ilişkin bir liste (kimlik fotokopisi, fotoğraf, tahlil sonuçları, yatırılması gereken ücrete ilişkin ödendi makbuzu, vb.) alıyor.

Ardından çiftler, gerekli belgeleri hazırladıktan sonra teslim etmek üzere ikinci defa evlendirme dairesine geliyor böylece Evlenme Beyannamesini imzalamak suretiyle son imzaya kadarki işlemlerini tamamlamış oluyor. Evlendirme dairesine yapılan bu iki ziyarette de personel çalışma takvimi veya başvuru yoğunluğu nedeniyle çiftlerin sıra beklemesi söz konusu olabiliyor.

Online nikah başvuru ekranı ise bu iki günü tek bir güne indirerek çiftlerin personel çalışma takvimi veya başvuru yoğunluğu nedeniyle sıra beklemesini ortadan kaldırıyor.

Bu hizmet ile çiftlere; nikah başvurusunda nikah memuruna sunması gereken evrakları sisteme yükleme, nikah gününü belirleme, nikah günü ve yerine göre ödemesi gereken ücreti öğrenip ödeme, nikah dairesine gitmesi gereken günü planlama imkanı sunuluyor.

Basit ve anlaşılır bir erkan olan e-Nikah; çiftlerin, evlenme başvurusu için kompleks bir işlemi evlendirme dairesine gitmeden online olarak tamamlamasını sağlıyor.

e-Nikah sistemi ile; günümüz teknolojisinde birçok alanda olduğu gibi, nikah başvuru işlemlerinin de evden, işten, kişisel bilgisayar ya da cep telefonlarından kolaylıkla yapılabilmesi hedefleniyor. Söz konusu e-Nikah başvuru ekranı, belediyemizin otomasyon sistemi ile entegre olup yapılan başvurular yetkili memurlar tarafından inceleniyor.

Beyan edilen evraklara göre evlenmelerine engel bir durum olmadığı tespit edilen çiftlere, evrakların asıllarını teslim etmek ve nikah öncesinde gerekli evrakları imzalamak üzere sistem üzerinden bilgilendirme ve davet gönderiliyor.

e-Nikah, vatandaşlara başta zaman tasarrufu olmak üzere; pratikliğiyle birçok alanda kolaylık sağlayacak. Evlendirme yönetmeliğindeki hükümlere uygun şekilde kurgulanan bu sistem birçok belediyeye de örnek olacak.

Yorumlar