BAYRAMPAŞA

Hayatlarında ilk kez Boğaz'ı gördüler

Erkekliğe ilk adımını atacak onlarca Bayrampaşalı minik, belediyenin düzenlemiş olduğu bir etkinlik sayesinde aileleriyle birlikte boğaz turu yaptılar.

Hayatlarında ilk kez Boğaz'ı gördüler

Erkekliğe ilk adımını atacak onlarca Bayrampaşalı minik, aileleriyle birlikte boğaz turu yaptı. Hayatlarında ilk kez boğazı gören minikler ve aileler günün tadını doyasıya çıkardı.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yıllardır sürdürülen toplu sünnet şöleninde bugüne kadar 10 bin çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Kendileri için hazırlanan özel programda ilk kez boğaz turu yapma imkanı bulan minikler ve aileler, boğazın tadını doyasıya çıkardı. Çocuklar, aileleriyle birlikte unutamayacakları bir gün geçirdi. Boğaz turuna katılarak miniklerin sevincine ortak olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, sünnet olacak çocuklarla tek tek ilgilendi ve günün anısına onlarla fotoğraf çektirdi.

Bugüne kadar 10 bin çocuk sünnet ettirildi

Yıllardır süren bir gelenekle ilçede çocukların ücretsiz olarak sünnet ettirildiğini belirten Başkan Atila Aydıner, "22 yıldan beri ilçemizde bulunan bize müracaat eden ailelerin çocuklarını sünnet ettiriyoruz. Bugüne kadar 10 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Belki de bu yavrularımızın içerisinde mürüvvetlerini ailelerin göreceği yavrular da vardır. İlk başladığımız 94 yılını hatırlıyorum bize yapılan müracaat bini geçiyordu. Biliyorsunuz örf adetlerimizde sünnet geleneğimiz var. Müslüman olan her erkek sünnet olur biliyorsunuz. Biz de bu çerçevede bize müracaat eden çocuklarımızın sünnet merasimlerini yapıyoruz. Tabii bunu hijyenik şartlarda yapmamız lazım. Deneyimli doktorlarımız tarafından yapılıyor. Güze bir ortamda sünnetlerini yaptırıyoruz, çünkü sünnet hayatlarında bir kez yapabilecekleri bir operasyondur" dedi.

"İlk kez boğaz turu yapıyorum"

Çocuğunu sünnet ettirmenin sevincini ve heyecanını yaşayan Medine Güvenç, "Çok güzel bir duygu, çok mutluyum. İlk defa boğaz turu yapıyorum, daha önce hiç yapmamıştım. Çocuklarım içinde aynı şekilde. Allah razı olsun belediyemizden de" diye konuştu. Başka bir anne ise "Mutluyuz, memnunuz. Diğer oğlumla sünnet olurken yine yapmıştık boğaz turu bu ikinci oğlum. Çok güzel oluyor" dedi.

Yorumlar