BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa Belediyesi geri dönüşümü destekliyor

Bayrampaşalı öğrenciler ambalaj atıklarını toplayıp geri dönüşüme destek sağlıyor.

Bayrampaşa Belediyesi geri dönüşümü destekliyor

Bayrampaşa Belediyesi, ilçeyi temiz tutmak için güzel bir proje hazırladı.

Bugün özellikle kentlerde birden çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkan çevre kirlenmesi, kirliliğe ve yanlış kullanıma bağlı olarak ekolojik dengenin bozulması dünyayı büyük bir tehlikenin eşiğine getirmiştir.

Temizlik İşleri Müdürlüğü olarakü, bu doğrultuda okullardan başlayarak bilinçlendirme kampanyaları düzenlemek, doğal dengeyi bozmayan, çevresini ve çevreyi kirletmeyen nesillerin yetişmesin eğitimlerle katkı sağlamak, halkın beden sağlığını bozacak tüm unsurları bertaraf etmek, göz estetiğine rahatsızlık veren görüntüleri ortadan kaldırmak, yaşamın kalbinde  temiz bir çevre inşa etmeyi öncelikli görev edinmiş durumda.

Çevreye Duyarlı Temizlik Araçları

Bayrampaşa Belediyesi, 2000 yılında Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek; çöp toplama araçlarını temizlik araçlarına dönüştü. Bu proje Türkiye’de birçok belediye tarafından örnek alınarak kullanıldı. Proje kapsamında; çöplerin toplanması ve taşınması esnasında oluşacak koku ve görüntü kirliliğinin önlenmesi için kamyonların arka kasaları hareketli panel sistemiyle kapatılmış ve kamyonların yan kasalarına çevre bilincini geliştirici sloganlar ve resimler içeren billboardlar yerleştirildi.

“Çöplerimiz çiçek açtı” sloganıyla başlatılan bu proje bugün de revize edilmeye devam ediyor.

Yorumlar