BAŞAKŞEHİR

Türkiye'de ilk ve tek! YouTube akademisinin öğrencileri belli oldu

Türkiye’nin ilk ve tek YouTube akademisinde eğitim alacak ilk YouTuber adayları belli oldu. Başakşehir Belediyesi YouTube Akademi’de mülakatların ardından 2 aylık eğitim programına katılacak 41 isim belirlendi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Türkiye'de ilk ve tek! YouTube akademisinin öğrencileri belli oldu

“Başakşehir YouTuber’ını arıyor” reklamlarıyla büyük ilgi uyandıran Başakşehir Youtube Akademi’de, iki hafta süren mülakatlar tamamlandı. Türkiye genelinden binden fazla başvurunun arasından uygun görülen 210 YouTuber adayı ile yüz yüze görüşüldü. 

Heyecan görülmeye değerdi…

14-25 yaş arasındaki YouTuber adayları, mülakatlarda YouTube Akademi’den beklentileri ve video içerikleri gibi pek çok konunda düşüncelerini paylaştı. Geleceğe dair planlarını da anlatan adayların mülakatlardaki heyecanı görülmeye değerdi. YouTube Akademi’nin kendileri için bulunmaz bir fırsat olduğu görüşünde birleşen gençler, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na özellikle teşekkür etti. 

YouTube Akademi beklentilerin üstünde…

YouTuber adayları, mülakatın ardından gezdikleri Başakşehir YouTube Akademi’ye hayran kaldılar. Yalıtımlı stüdyoları tek tek dolaşan gençler, son teknoloji ürünü video çekim ekipmanlarının yanı sıra YouTube Akademi’nin teknik altyapısının beklediklerinin üstünde olduğunu söylediler.    

41 asil, 9 yedek YouTuber adayı belirlendi…

Mülakatların ardından yapılan değerlendirmede, Türkiye’nin ilk ve tek YouTube akademisinde eğitim almaya hak kazanan ilk YouTuber adayları belli oldu. 210 kişi arasından 41 asil, 9 yedek aday belirlendi. 41 isim, Başakşehir YouTube Akademi’de eğitim programına katılacak. 

YouTuber adaylarına 2 aylık eğitim…

8 Şubat Cumartesi günü başlaması planlanan 2 aylık eğitimde adaylara, içerik oluşturma, çekim ve kurgunun yanı sıra telif ve kurallar hakkında da teorik ve uygulamalı dersler verilecek. Çekim için gerekli kamera, mikrofon, tripod ve ışık ekipmanlarının bulunduğu akademide, kursiyerler tüm ayrıntılar konusunda bilgilendirilecek.

“Ağrı’dan bile başvuru yapan gençlerimiz oldu” 

Youtube’ın internet kullanan gençler arasında en çok ilgi gören platformlardan biri olduğunu hatırlatan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Temel amacı tarih, bilim, kültür-sanat ve eğlence alanlarına yönelik doğru içerik üretilmesine destek sağlamak olan YouTube Akademi’de, 14-25 yaş arasındaki YouTuber adaylarımıza temel seviyede eğitimler vereceğiz. Gençlerimize ilgilerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Başakşehirli gençler için yola çıkmıştık ama İstanbul’un diğer ilçelerinden hatta Ağrı’dan bile başvuru yapan gençlerimiz oldu.” dedi. 

BAŞAKŞEHİR YOUTUBE AKADEMİ’DE EĞİTİM ALMAYA HAK KAZANAN ASİL ADAYLAR:

1 ARZU AKTÜRK

2 AHMET ERDOĞAN

3 ALİ ULVİ SAY

4 AMRO İBRAHİMOĞLU

5 BERAT DOĞAN

6 BETÜL GÜZEL

7 BİLAL EKİNCİ

8 BÜŞRA AVCI

9 BURAK KORKMAZ

10 CİHAN KILIÇ

11 DİLARA BETÜL DEMİR

12 DOĞUHAN BAŞPINAR

13 ELİF NUR KÖMÜR

14 FATİH ATASOY

15 FERİHA FEYZA TAŞÇIOĞLU

16 FUATCAN GÜRELİ

17 FURKAN DEMİR

18 FURKAN ÖZDEMİR

19 GIZEM UNAL

20 HATİCE FURKAN ERDOĞAN

21 HİLAL ÇİFTÇİ

22 KASIM ÖZGÜRBÜZ

23 MAHİR BİLİCİ

24 MELEK SALTIKALP

25 MELEK CEMRE ASLAN

26 MİHRİBAN NİHAN PALA

27 MUHAMMED ALİ ÖZTÜRK  

28 MUHAMMED MUĞLU

29 MURAT ASLAN

30 MUSTAFA BEDİHAN OKUYUCU 

31 ÖMER KARAGÖZ

32 SALİH FİDAN

33 SALMAN FARGHALY

34 SEDAT ACAR

35 SOUHAİB SABOUNİ

36 TUNCAY BALÇIK

37 VEYSEL ATAY

38 YAĞMUR ŞAYİR

39 YAMAN KHAZNE 

40 YASEMIN ERDEMIR

41 YASİN İRFAN ÖZER

BAŞAKŞEHİR YOUTUBE AKADEMİ’DE EĞİTİM ALMAYA HAK KAZANAN YEDEK ADAYLAR:

1 TALHA DİNÇ

2 BARAN AKKAYA

3 EMİRCAN KELEŞ

4 BÜNYAMİN ARSLAN

5 ESRA KAFCI

6 MERYEM İNCİ

7 MUSA TAYYİP SÜNDÜK

8 HATİCE AKALTIN

9 ELMAS UĞUR

Yorumlar