BAŞAKŞEHİR

Belediye başkanı görme engellilerin yaşadığı zorlukları deneyimledi

Başakşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Başkan Yasin Kartoğlu, ilçe sakinleriyle birlikte Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde kurulan “Empati Parkuru”nda görme engellilerin yaşadığı zorlukları deneyimledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Belediye başkanı görme engellilerin yaşadığı zorlukları deneyimledi

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir’de İyilik Zamanı (BİZ) Projesi kapsamında 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde görme engelliliğe dikkat çekmek, görme engelli bireylere karşı empati kültürünün oluşmasına katkı sağlamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla özel ve anlamlı bir etkinlik düzenledi. 

Başakşehirliler, Millet Kıraathanesi bahçesinde kurulan Empati Parkuru’nda görme engellilik empati uygulamasına katıldı. Gözleri kapatılarak ve ellerinde beyaz bastonlarla görme engelli bir rehber eşliğinde parkurda yürüyüş yapan katılımcılar, parkur sonunda yine gözleri kapalı bir şekilde deneyimlerini paylaştı.

“Olumsuzluklar olsa da hayata tutunmak lazım”

Edebiyat öğretmeni Resul Koç ile beraber “Empati Parkuru”nda görme engellilerin yaşadığı zorlukları deneyimleyen Başkan Kartoğlu, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza atmak istediklerini belirterek, “Engelli kardeşlerimizi ve yaşadıkları zorlukları hiçbir zaman unutmamalı ve bunların çözümü için çalışmalıyız. Ne kadar olumsuzluklar olsa da hayata tutunmak lazım.” dedi.

“Başakşehir’de engellilerin talepleri hemen gerçekleştiriliyor”

Görme engelli edebiyat öğretmeni Resul Koç da, Başkan Kartoğlu’nun engelli vatandaşlar için çok güzel çalışmaları olduğunu dile getirerek, “Sizin gibi iyi yürekli cömert insanların olması önemli. Başakşehir’de engellilerin talepleri hemen gerçekleştiriliyor. Engelli kardeşlerimiz de dışarı çıksın, anne-babalarımız, eşlerimiz her zaman başımızda olmayacak. Toplumumuzun da bilinçlenip bizlere yardımcı olması lazım” diye konuştu.

“Hayatımızda ilk kez gözleri bantlı bir şekilde yürüdük”

Empati parkurunu deneyimleyen gençlerden Ömer-Zilal Güvenç kardeşler ise, hayatlarında ilk kez gözleri bantlı ve beyaz bastonlu bir şekilde yürüdüklerini söyleyerek, “Çok farklı bir deneyimdi. Görme engelli vatandaşlarımızın sokaklarda yaşadığı zorlukları bizzat deneyimleme imkânı bulduk. Başta engelli yolu üzerine park eden araçlar, kapatılmayan çukurlar olmak üzere engelli vatandaşlarımızın hayatlarını iyice zorlaştıran davranışlardan uzak durmalıyız, bunu iyice öğrendik” değerlendirmesinde bulundular. 

BİZ Projesi’nin ilk çalışması olan 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü etkinliği, katılımcılara tişörtler ve şapka dağıtımıyla sona erdi.

Yorumlar