BAŞAKŞEHİR

Başakşehirli çocuklar digital oyun üretecek

Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen “Scratch Kodlama Eğitimi” ile çocuklar, kendi dijital oyunlarını tasarlayabilecek.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehirli çocuklar digital oyun üretecek

Başakşehir Belediyesi, Living Lab’de öğrencilere yönelik eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde eğitime 9-12 yaş aralığındaki 25 öğrenci katılıyor. 

“Çocuklar kendi dijital oyunlarını tasarlayabilecek”

Daha önce scratch eğitimi almış, problem çözmeyi seven, yazılıma ilgi duyan ve uygulama geliştirmeyi seven çocuklar, algoritma örnekleri ile Scratch’i pekiştirme, labirent uygulaması, web sitesi tasarlama, hikâye geliştirme ve kodlama eğitimleri sayesinde kendi oyunlarını yazabilecek. 

“Amaç hayal güçlerini artırmak”

Kodlama eğitmenleri Merve Coşkun ile Merve Yorgancıoğlu, daha önce Scratch eğitimi almış öğrencilerle Scratch ve algoritmayı pekiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Eğitimdeki temel amacımız, öğrencilerin matematiksel örnekler çözerek matematiğin kodlamadaki yerini anlamalarını sağlamak, oyun geliştirmek ve onların tasarımcılığını ve hayal güçlerini artırarak hikâye üretmelerini ve hikâyeleri kodlamalarını sağlamak” diye konuştu.

Yorumlar