BAŞAKŞEHİR

Başakşehir’in gönüllü gençleri yaşlıları unutmadı

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başakşehir’de İyilik Zamanı (BİZ) Projesi, ilçenin gençlerini yaşlı ve hastalarla buluşturdu. Mevlid Kandili münasebetiyle yaşlıları ve hastaları evlerinde ziyaret eden gönüllü gençler, ilçenin çınarlarından bol bol dua aldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir’in gönüllü gençleri yaşlıları unutmadı

Başakşehir’de İyilik Zamanı (BİZ) Projesi’nin gönüllü gençleri, Mevlid Kandili münasebetiyle Başakşehirli hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde gençler, yaşlıların hayır dualarını aldı.

“Ne olursa olsun of bile demeyin” 

Gençler, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun selamını karanfillerle ilettikleri hasta ve yaşlılara elleriyle hazırladıkları börek, kek, sarma ve meyvelerden oluşan ikramlarda bulundu. 84 yaşında tek başına yaşayan Emine Beyazgül, gençleri karşısında görünce duygulu anlar yaşadı. Gençlerin ziyaretine gelmesinden büyük bir mutluluk duyan Beyazgül, “Anne ve babalarınızı sakın yaşlanınca yalnız bırakmayın, onlara sabredin, ne olursa olsun of bile demeyin.” diyerek nasihatlerde bulundu. 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun kendisini hiç yalnız bırakmadığını da sözlerine ekleyen Beyazgül “Sayın Başkana çok teşekkür ediyorum. Görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Yaşlı ve hastalara daha duyarlı olacağız… 

Gönüllü gençlerin bir sonraki adresi Kayaşehir 5.Bölge’deydi. 78 ve 69 yaşlarındaki Ali-Adile Toplu çiftinin evine konuk olan gençler, daha sonra 17 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli sandalye ile hayatını devam ettiren Ahmet Demirel’i de ziyaret etti. 

Başakşehir’in duyarlı gençleri, ziyaretlerden mutlu olduklarını belirterek, bundan sonra çevrelerindeki yaşlı ve hastalara karşı daha duyarlı olacaklarını söyledi. 

Yorumlar