BAŞAKŞEHİR

Başakşehir'den Çamlıca'ya kültür gezileri başladı

Başakşehir Belediyesi’nin başlattığı kültür gezileri ile ilçe sakinleri cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii’ni ziyaret ettiler. Kız Kulesi ve Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi’ni de kapsayan kültür gezisinde Başakşehirlilere profesyonel rehberler eşlik etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir'den Çamlıca'ya kültür gezileri başladı

Başakşehir Belediyesi, ilçe sakinlerine yönelik kültür gezilerine bir yenisini daha ekledi. Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii, Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi ve Kız Kulesi’ni kapsayan etkinliğin ilk konukları Oyakkent sitesi sakinleri oldu. 

İstanbul Boğazı’na hayran kaldılar
Geziye Salacak sahilinde başlayan 45 kişilik grup, Kız Kulesi ve Boğaz’ın eşsiz manzarasına hayran kaldılar. Bir sonraki duraklarında Küçük Çamlıca’daki Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin türbesini ziyaret eden Başakşehirliler, burada dua etmeyi ihmal etmediler.    

İstanbul’un simgelerinden biri olan Çamlıca Tepesi’nde kısa bir mola vererek çay ve simit keyfi yapan Başakşehirliler, gezinin son durağında, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği Türkiye’nin en büyük camisini ziyaret ettiler. Gezi programı boyunca kendilerine eşlik eden profesyonel rehberden Çamlıca Camii hakkında da bilgi alan Başakşehirliler, hep birlikte öğle namazını eda ettiler. 
 
86 yaşında İstanbul’u geziyor…
Geziye katılan Oyakkent sitesi sakinlerinden 86 yaşındaki Mehmet Sadi Ekiz,  “Mükemmel bir gün oldu, komşularımızla dostlarımızla birlikte vakit geçirdik. Güzel yerleri gördük, hoşumuza gitti. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.  

Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Boğaz gezisine de katıldığını belirten Ayten Aba ise, “Bugün de gittiğimiz yerler çok güzeldi. Komşularımızla güzel bir gün geçirdik. Bu tür gezilerin devamını istiyoruz. Belediyemize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Kültür gezilerine katılmak isteyen ilçe sakinleri, Başakşehir Belediyesi’nin 444 0 669 numaralı Çağrı Merkezi ile www.basaksehir.bel.tr üzerinden detaylı bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilir. 

Yorumlar