BAŞAKŞEHİR

Başakşehir’de yenilikçi fikirler ödüllerine kavuştu

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Living Lab İnovasyon Yarışması’nda ödüller törenle sahiplerini buldu. 4 farklı kategoride 12 projenin ödül aldığı törene, Başakşehir Living Lab’de geliştirilen robot Rıfkı’nın sahne performansı damga vurdu.

Başakşehir’de yenilikçi fikirler ödüllerine kavuştu

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Living Lab 2018 İnovasyon Yarışması’nda dereceye giren projeler ödüllerine kavuştu. Yenilikçi projeleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla hazırlanan yarışmanın finalinden 490 proje arasından finallere kalan 26 projenin sahipleri büyük heyecan yaşadı.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öge, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ile çok sayıda proje sahibi, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Robot Rıfkı’dan muhteşem performans

İnovasyon Yarışması Sergi ve Ödül Töreni, Başakşehir Living Lab’de geliştirilen robot Rıfkı’nın sahne performansı ile başladı. Sevilen şarkılar eşliğinde muhteşem bir dans gösterisi sunan Rıfkı, konukları kendisine hayran bıraktı. Robot Rıfkı’nın ardından Işıklı Dans Gösterisi ile Başakşehirli lise öğrencilerinin robotlarla yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi.

Bu yıl 490 yenilikçi proje yarıştı

Törende ilk konuşmayı yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, her geçen yıl ilginin arttığı İnovasyon Yarışması’na bu yıl ülke genelinde 490 projenin başvuru yaptığını söyledi. Belediyelerin günümüzde sadece yol yapan kurumlar olmadığının altını çizen Başkan Kartoğlu, “Akıllı belediyecilik ve teknoloji konusunda katma değer üreten bir oluşum içindeyiz. Beş yıldır yapılan yarışma ile bugüne kadar 16 proje, ticari ürün haline dönüştü. Marka değeri oluşturan projeler bizler için gurur kaynağı oluyor. Gençlerimizi hayallerine kavuşmaları için Living Lab’e bekliyoruz” dedi.

5G teknolojisi çalışmaları sürüyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öge de, konuşmasında çalışmaları devam eden 5G teknolojisine değinerek, “5G ve ötesi, artık endüstriyel bir teknoloji. Makineler birbirleriyle konuşacak, tüm cisimler internetle irtibatlandırılacak. 4G teknolojisine destek veren Başakşehir Belediyesi’nin 5G ve ötesi teknolojisinin hayata geçirilmesinde üzerine düşeni yapacaktır” şeklinde konuştu.

Gençler daha hızlı koşmak zorunda

Programda konuklara son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hitap etti. Genç girişimcilerin teknoloji ile dünya ekonomisine yön verdiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Şehirlerde artık güzel konutlar, güzel parklar değil gençlerimiz için alt yapıda yapmamız gerekiyor. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Ama yetişmek zorundayız. Gençler sizler ise daha hızlı koşmak zorundasınız” diye konuştu.

4 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından ödüllerin takdimine geçildi. Ortaokul, lise, üniversite ile öğretmen ve öğretim görevlisi kategorilerinde dereceye giren projelerin sahiplerine ödülleri verildi. Mehmet Varçin, Fuad Yıldırım, Eymen Köse ve Ömer Yıldırım, “doğal muz elyaf eldesi” projesi ile ortaokul kategorisinde; Mosab Noorikazaj, Es'hagh Shahnavzi, Owaim Faris ve Ghulam Farooq, “engel tanımayan tekerlekli sandalye” projesi ile lise kategorisinde; Mehmet Ataberk Sarı, “Tennup” projesi ile üniversite kategorisinde; Bahram Dovletov da “PV Booster” projesi ile öğretmen ve öğretim görevlisi kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Ödül törenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sergi alanını gezerek yarışmaya katılan projeleri yakından inceledi. 

Yorumlar