BAŞAKŞEHİR

Başakşehir'de "Sahnede bir ömür söyleşileri" başladı

Başakşehir Belediyesi kültür-sanat sezonu bomba gibi devam ediyor. Sezonun yeni projelerinden “Sahnede Bir Ömür” söyleşileri duayen tiyatro sanatçısı Ferdi Akarnur ile başladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Başakşehir'de  "Sahnede bir ömür söyleşileri" başladı

Başakşehir'de “Sahnede Bir Ömür” söyleşileri başladı. Başakşehir Belediyesi Tiyatro Akademisi Koordinatörü İlknur Demir'in yaptığı “Sahnede Bir Ömür” söyleşi programına Bilgi evleri tiyatro kursu eğitmen ve öğrencileri, tiyatroseverler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Tiyatroya memleketi Samsun'da henüz ortaokul sıralarındayken başladığını anlatan Akarnur, “53 yıldır mesleğin içindeyim. Oyunculuktan başka bir işle de uğraşmadım” dedi. Bir gencin, ‘Neden tiyatro?' sorusunu cevaplayan Akarnur, “Bunu ben de bilmiyorum ama bir daha doğsam yine tiyatrocu olurdum” ifadelerini kullandı.

“Maden işçiliğinden sonra en zor iş oyunculuk”

Jan Dark'ın “Öteki Ölümü” adlı yeni bir oyuna başladıklarını ve provalarda halâ ilk günkü heyecanı hissettiğini dile getiren Akarnur, şunları kaydetti: “Maden işçilerinden sonra en zor iş bizim oyunculuk diye düşünüyorum. Fikir işçisiyiz. 2 saatlik bir oyun için aylarca prova yapıyoruz. Rahmetli Avni Dilligil'den eğitim almak için günlerce peşinden koştum ama sonunda başardım. Ondan 5 yıl eğitim aldım. Oyunculuğa dair öğrendiklerimi ona borçluyum” dedi.

Yorumlar