BAŞAKŞEHİR

Başakşehir Belediyesi Gençlik Oyunları’na başvurular başladı

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Gençlik Oyunları’na başvurular başladı. Ortaokulların ilk kez katılacağı oyunlara Başakşehirli gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir Belediyesi Gençlik Oyunları’na başvurular başladı

Başakşehirli öğrencilere sporu aşılamak, yetenek ve becerilerini gözlemleyerek kendilerini geliştirebilecekleri branşlara yönlendirmek amacıyla düzenlenen Gençlik Oyunları’nın üçüncüsü için geri sayım başladı. 

Başvurular 102 okulda alınacak

Oyunlara katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını almak için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Başvuruların ilçe genelinde 102 ortaokul ve lisede kurulacak stantlarda alınması hedefleniyor. Bu doğrultuda ilk başvuru stantları Bahçeşehir Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ve Toki Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Lisesi’nde kuruldu.

Öğrencileri Gençlik Oyunları heyecanı sardı 

Gençlik Oyunları’na katılmak isteyen gençler, stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Oyunlar hakkında detaylı bilgilerin de verildiği öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Başvurularını yapan öğrenciler, Gençlik Oyunları’nın başlamasını iple çektiklerini söyledi.    

25 bin öğrencinin katılması bekleniyor 

Bu yıl liselerin yanı sıra ortaokulların da katılacağı Türkiye’nin tek gençlik oyunlarında öğrenciler, 33 kategoride mücadele edecek. Sportif yarışmaların yanı sıra bilim, sanat, teknoloji ve sosyal sorumluluk gibi pek çok alanda gençlerin hünerlerini sergileyerek özel yeteneklerinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. 

25 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek 3. Gençli Oyunları’nın ekim ayı sonunda bilyalı tornet yarışı ile başlaması planlanıyor. 

Yorumlar