BAŞAKŞEHİR

Başakşehir Belediyesi atık toplayanlara piknik masası hediye etti

Başakşehir Belediyesi’nin atıkları para puana dönüştüren uygulaması Atık Nakit projesine ilgi çığ gibi büyüyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir Belediyesi atık toplayanlara piknik masası hediye etti

Başakşehir Belediyesi’nin sıfır atık projesi kapsamında hayata geçirdiği Atık Nakit uygulaması, ilçe sakinlerinden büyük ilgi görüyor. Topladıkları atıkları ayrıştırarak geri dönüşüm ekiplerine teslim eden siteler, hediyeler kazanmaya devam ediyor. 

Atıkları geri dönüşüme kazandıran siteler hediyelerine kavuşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kayaşehir’deki 3 siteye piknik masaları, banklar ve çöp kutuları hediye edildi.

Sıfır atığa vatandaştan destek

Başakşehir Belediyesi, atık seferberliğini bambaşka bir boyuta taşıdı. Vatandaşları geri dönüşüm konusunda bilgilendirerek atıkları geri dönüşüme kazandırmada büyük rol üstlenen site görevlilerine hediye çekleri verildi. Bu uygulama sürerken bu kez sıfır atık projesinde farklı bir uygulama gerçekleştirildi. Geri dönüşüm konusunda çaba sarf eden sitelere Başakşehir Belediyesi tarafından piknik masaları, banklar ve çöp kutuları hediye edildi. 

Atık biriktirene doğa dostu hediyeler

Ekipler, Kayaşehir’deki 23, 18 ve 14. Bölgelerdeki sitelere hediyelerini teslim etti. Site yönetimleri ve görevliler de, aldıkları hediyelerin kendilerini teşvik ettiğini belirterek, atıkların geri dönüşümüne katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. Başakşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görevli bölge kontrolörü Erdal Ayyıldız, atıkları dönüşüme kazandıran site ve apartmanlara hediye vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar