BAKIRKÖY

Valilikten Bakırköy Belediyesi’ne huzurevi vetosu

Yeşilköy’de yapımı tamamlanan Bakırköy Belediyesi’ne ait Bakyaşam Huzurevi’nin, özel işletmeye kiraya verilmesine valilik 'dur' dedi.

Valilikten Bakırköy Belediyesi’ne huzurevi vetosu

Yeşilköy Bakyaşam Huzurevi'nin Vahide Sultan Huzurevi adıyla özel işletmeye verildiğini, hasta kabulüne başladığı ortaya çıkmıştı. İstanbul Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olaya el attı ve huzurevinin kiraya verilmesini veto etti.

VAHİDE SULTAN HUZUREVİ AÇILIŞ BELGESİ İPTAL EDİLDİ: Yapılan haberlerin ardından olaya el atan İstanbul Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,  Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı'nın ilgili yazısını incelemiş ve söz konusu huzurevi binasının hazine adına kayıtlı olduğunu, Bakırköy Belediyesi tarafından irtifak hakkının tapuya tescil edilmeden alt kiracıya verdiğini ve belediyenin alt kiracı ile sözleşme yapma yetkisinin olmadığından dolayı kira sözleşmesinin geçersiz olduğunu ortaya koydu.

İstanbul Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ibraz edilen Bakırköy Belediyesi ve Vahide Sultan Huzur Evi arasında imzalanan kira sözleşmesinin geçersiz olduğunu söyleyerek, düzenlenen açılış izin belgesini iptal etti.

Resmi izin belgeleri iptal edilen Vahide Sultan Huzurevi ile Bakırköy Belediyesi arasındaki ilişki akıllarda soru işareti bırakırken, huzurevi işletmecilerinin neye göre binaya yerleştirildikleri de ayrı bir tartışma konusu yarattı.

Yorumlar