BAKIRKÖY

Bülent Kerimoğlu’nun iddialarına İYİ Parti adayından yanıt

Bakırköy belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nun bomba iddialarına İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen'ten cevap geldi.

Bülent Kerimoğlu’nun iddialarına İYİ Parti adayından yanıt

İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, mevcut belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nun katıldığı çeşitli televizyon programlarında Ünal Erzen dönemine ait icraatları kendisi hayata geçirmiş gibi anlatmasına ve bazı gerçekleri çarpıtmasına tepki gösterdi.

Ateş Ünal Erzen Gerçekleri Açıklıyor

”Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var” diyen Ateş Ünal Erzen basın ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada Kerimoğlu’nun beyanlarının doğru olmadığını belirterek Bakırköy gerçeklerini sıraladı.

İDDİA 1:

Kerimoğlu, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açtığını söylüyor.

GERÇEK:

Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ateş Ünal Erzen döneminde 3 Kasım 2008’de açıldı. 39 bin çocuğa hizmet verildi. Bugün bu poliklinik yok!

İDDİA 2:

Kerimoğlu Bakırköy’ün her mahallesine kreş açtığını, toplam kreş sayısını beşten 10’a çıkardığını söylüyor.

GERÇEK:

Her şeyden önce Kerimoğlu’na hatırlatmak isteriz ki Bakırköy’de 15 mahalle var, 10 değil. Ateş Ünal Erzen döneminde Bakırköy’de yedi kreş açıldı. Daha sonra bu kreşlerde kapasite artırımı yapıldı, ikiye bölündü ve yeni açılmış gibi gösterildi.

İDDİA 3:

Kerimoğlu, kreşlerin ücretsiz olması nedeniyle Ateş Ünal Erzen’e dava açıldığını söylüyor.

GERÇEK:

Bu iddiada doğru olan tek şey Ateş Ünal Erzen döneminde kreşlerin ücretsiz olduğu. Ortada hiçbir dava yok. Kerimoğlu, Sayıştay’ın Ateş Ünal Erzen ve meclis üyelerine 150 bin TL zimmet çıkardığını söylüyor. Böyle bir şey yok. Ayrıca şu anda kreşlerin ücretleri Kerimoğlu’nun öe sürdüğü gibi aylık 240 TL değil çok daha yüksek. İlçe içi 465 TL, ilçe dışı 750 TL. Kendi açtıkları bir kreşe ise kendileri ruhsat veremeyip kapattı. Bu belki de belediyecilik tarihinde bir ilkti!

İDDİA 4:

Kerimoğlu, 6 Halk Kütüphanesi açtığını söylüyor.

GERÇEK:

Halk Kütüphaneleri bütçeyi şişirmek için yapılmış göstermelik hizmetlerden biri. Bugün ortada kütüphaneler yok. Çeşitli binaların içerisinde yer alan küçük kitaplıkları kütüphane diye sunuyorlar.

İDDİA 5:

Kerimoğlu, etüt merkezleri açtığını, 500 gencin üniversiteye girmesini sağladığını söylüyor.

GERÇEK:

500 kapasiteli merkezler nerede? Kerimoğlu, yerlerini bile gösteremez. Ayrıca merkezlerin hiçbirinde uzman öğretmen yok. İskender Iğdır Etüt Merkezi şu anda depo olarak kullanılıyor. Açılışlarda yer alan bilgisayarların hiçbir yerinde değil. Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezleri bir Ateş Ünal Erzen projesidir ve 2 binden fazla Bakırköylü genç uzmanlarca eğitilmiş, en iyi üniversitelere yerleştirilmiştir.

İDDİA 6:

Kerimoğlu ikinci bir kız yurdu açtığını söylüyor.

GERÇEK:

Binasıyla, altyapısıyla, doğru bir hazırlıkla Bakırköy sınırları içerisinde açılmış kız yurdu yok. Ateş Ünal Erzen döneminde açılan Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu’nun kapasitesi artırılıp yeniden açılış yapıldı. Osmaniye’deki poliklinik yurda çevrildi.

İDDİA 7:

Kerimoğlu 19 branşta hizmet veren Tıp Merkezi açtıklarını söylüyor.

GERÇEK:

Tıp Merkezi, Ateş Ünal Erzen döneminde açıldı. Bugün doktor ve malzeme eksikliği nedeniyle hizmet veremiyor.

İDDİA 8:

Kerimoğlu Emekli Evleri kurduğunu söylüyor.

GERÇEK:

Aksine var olanı yok ettiler. Ateş Ünal Erzen döneminde ilerleyen yaşlardaki Bakırköyülülerin faydalanması için inşa edilen 108 odalı BAKYAŞAM Yaşam Evi açılışı yapılmasına rağmen faal hale getirilemedi. Kerimoğlu’nun Emekli Evi dediği yerler de aslında çay ocağı şeklinde düzenlenmiş oturma alanları.

İDDİA 9:

Kerimoğlu, Ünal Erzen döneminde deprem toplanma alanlarının imara açıldığını söylüyor.

GERÇEK:

Ateş Ünal Erzen döneminde belediyenin en büyük önceliği depreme hazırlıktı. 11 bin 200 binada, hangi dairede kimlerin yaşadığı, bu kişilerin hastalıkları, kullandıkları ilaçlara kadar kayıt altına alındı. Şimdi bu kayıtlar nerede? Devamı getirildi mi? Ünal Erzen döneminde kurulan BAKUT neden kapatıldı? Depremle ilgili şehirler arası anlaşmalar nerede?

İDDİA 10:

Kerimoğlu, yılda 600’den fazla kültür-sanat faaliyetine belediyenin destek verdiğini söylüyor.

GERÇEK:

Leyla Gencer Opera Binası’nı özel işletmelere vermek, özel gösterilerin, konserlerin fahiş fiyatlarla sergilenmesini sağlamak halkçı bir belediyenin kültür sanat alanında tek faaliyeti olamaz. Kerimoğlu ücretsiz, gençlere çocuklara ulaşan hangi faaliyetlere imza attıklarını anlatmalı.

Yorumlar