BAKIRKÖY

Bakırköy'de çocuklar yeni yıl dileklerine kavuştu

Her yıl olduğu gibi bu yeni yılda da “Dilek Ağacı”na, isteklerini asan Bakırköylü çocuklar dileklerine kavuştu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Bakırköy'de çocuklar yeni yıl dileklerine kavuştu

Bakırköy Belediyesi tarafından kurulan “Dilek Ağacı”na yeni yıl öncesi gerçekleşmesini istediklerini dileklerini asan ihtiyaç sahibi Bakırköylü yüzlerce çocuk hediyelerini, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun elinden aldı.

‘Dilek Ağacı’nda Çocuklardan Şaşırtan Hediye İsteği

Bakırköy Belediyesi’nin organizasyonuyla, Çocukların yeni yıl öncesi gerçekleşmesini istedikleri dilekleri arasında; çalışma masası, bisiklet, kışlık giyecek, battaniye ve çeşitli oyuncaklar bulunuyordu. 11 yaşındaki Sedanur’un isteği ise Başkan Kerimoğlu’nu hem şaşırttı hem güldürdü. Sedanur, yeni yıl dileği olarak mektubunda: “Ben hiç bir hediye istemiyorum. Benim dileğim Ekrem (İmamoğlu) ve Bülent (Kerimoğlu) amcalarla görüşmek istiyorum.” diye yazdı. Başkan Dr. Bülent Kerimoğlu ise Sedanur’u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tanıştırma sözü verdi.

Sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Bakırköylü Muhtarların da katıldığı etkinlikte; Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da, sosyal belediyecilik anlayışlarının gereği olarak geleneksel hale getirdikleri “Dilek Ağacı” ile yeni yıl öncesi hayırseverlerin ve sivil toplum örgütlerinin katkısıyla çocukları mutlu etmeye çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Belediyemizin yaptığı çalışmayla, öncelikle dezavantajlı gruptaki çocuklarımızı evlerinde ziyaret ederek yeni yıl öncesi gerçekleşmesini istedikleri dileklerini soruyoruz, bizlere mektuplarıyla bu dileklerini iletiyorlar. Bakırköylü hayırseverlerimizin desteği ile gerçekleşen bu etkinlikle yüzlerce çocuğumuzu mutlu ettiğimizi umuyorum. Dilek ağacımızın dışında Belediye olarak 7 Bölge 7000 Çocuk, Sevdi Yumağı ve Şehit Ailelerinin Çocuklarına yönelik çalışmalarımızla da yurdun dört bir yanındaki çocuklarımıza el uzatıyoruz. Çocuklarımızın yüzünden mutluluğun eksik olmadığı, ülkemize de sağlığın ve huzurun egemen olduğu yeni bir yıl diliyorum.”

Yorumlar