BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi evlendirme dairesi nerede gerekli evraklar neler?

Bakırköy Belediyesi Nikah Dairesi'nde evlenmek isteyenlerin yapması gerekenleri haberimizde derledik... Evlenmek için nereye, nasıl ve hangi belgelerle başvurulur?, Evlenebilmek için sağlanması gerekli belgeler nelerdir?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Bakırköy Belediyesi evlendirme dairesi nerede gerekli evraklar neler?

Bahar dönemi geldikçe evlenmek isteyen çiftleri düğün telaşı sarmaya başlıyor. Peki çiftlerin evlenmek için hangi nikah dairesini seçmesi gerekiyor? Bakırköy'de yaşayan bir vatandaş evlenmek için hangi nikah salonunu seçmeli? Evlilik başvuru süreci nasıl ve gerekli olan evraklar nelerdir? 

EVLİLİK İÇİN İSTENİLEN BELGELER

Aile Hekiminden alınan Evlilik için Fotoğraflı SAĞLIK RAPORU (Sağlık Raporunda TALASEMİ (AKDENİZ ANEMİSİ) testi yapıldığına dair ibarenin bulunması zorunludur. Sağlık raporundaki fotoğraf ile evlilik işlemlerinde kullanılan tüm fotoğraflar aynı olmak zorundadır.

Evlendirmemize müracaat için çiftlerden birinin Bakırköy'de oturması zorunludur. Oturmayan diğer kişinin ise ADRES YERLEŞİM BELGESİ (İKAMETGAH) getirmesi zorunludur. Her iki çiftte Bakırköy'de oturmuyor ise oturdukları yerin Evlendirme Memurluğundan Evlenme izin belgesi alması gerekmektedir.

Çiftler Nüfus Cüzdanlarının Asılları ve arkalı önlü fotokopilerini getirmek zorundadırlar. (Sürücü belgesi (Ehliyet), pasaport v.b. geçerli değildir. ) Resimsiz nüfus cüzdanları kabul edilemez, Evli Kimlik ile müracaat kabul edilemez, boşanma varsa boşandıktan sonra kimlik değiştirilmelidir. Nüfus cüzdanındaki fotoğraf ile son halinizin örtüşmesi gerekmektedir, örtüşmüyor ise kimlik değiştirilmelidir.

Çiftlerin 5'er adet VESİKALIK fotoğraf getirmesi gerekmektedir. BİYOMETRIK fotoğraf kabul edilmez. Fotoğraflar mat olmalı, fotokopi ve parlak olmamalıdır. Evlilik evrak işlemlerinden kullanılan tüm fotoğraflar aynı olmak zorundadır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1-Müracaat Hafta içi 09.00-12.00 Saatleri arasındadır.

2-Çiftlerin birlikte müracaatı zorunludur.(Muracaata gelemeyen kişi noterden alınan özel vekaletname ile işlem yapılabilir.)

3-Eksik evrak ve Nüfus Cüzdanı olmadan kesinlikle kayıt kabul edilemez.

4-Hazırlanan evraklar Evrak Üzerindeki tarihten itibaren Evlenme tarihiniz dahil olmak üzere 6 ay geçerlidir.(Müracaat tarihi dikkate alınmaz.)

5- Bayan kızlık soyadını kullanabilmesi için müracaat esnasında beyanda bulunması gerekir.

6-Yabancı uyruklu kişiler bizzat evlendirme memurluğumuzdan bilgi almalıdır.

NOT
*Çiftler 18 yaşını bitirmiş 19 yaşına girmiş olmalıdır. Aksi takdirde; 16 yaşını bitirip 17 yaşına girmiş olanlar mahkeme izni ile 17 yaşını bitirip 18 yaşına girmiş olanlar anne ve baba izni ile evlenebilirler.
*Boşandıktan veya dul kaldıktan sonra 10 ay (300 gün) içinde evlenmek isteyen bayanların mahkemeden bekleme süresinin kaldırılması kararını getirmeleri gerekir.

*Mal ayrılığı talebi olanlar noterden yapıştırmış oldukları mal ayrılığı sözleşmesi nikahtan önce getireceklerdir.

BAKIRKÖY EVLENDİRME MEMURLUĞU NEREDE?

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ – ATAKÖY

TEL: (0212) 414 96 51 – 414 96 65

Adres: Ataköy 7-8-9-10 Mahallesi Yüzücü Talat Yüzmen Sokak No: 15 (Atrium AVM Yanı)

Yorumlar