BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi 19 Mayıs'ı sokakta marşlarla kutladı

Atatürk’ün Milli Mücadele’nin başlangıcı olan Samsun’a çıkışının ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. Yılını bu yıl tüm Türkiye evlerinde kalarak kutladı. Bakırköy Belediyesi de Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı 19 Mayıs günü, evlerinde kalan Bakırköylüler için üzerlerine ses düzeni eklenmiş araçlarla konvoy organize etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Bakırköy Belediyesi 19 Mayıs'ı sokakta marşlarla kutladı

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında saat 13.00’te Bakırköy Meydanı’ndan harekete başlayan konvoya Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da, evlerinde Türk Bayrakları ve alkışlarla sevinçlerini yaşayan Bakırköylüleri selamlayarak katıldı.

Belediye aracıyla Bakırköy caddelerini turlayan Başkan Kerimoğlu, 19 Mayıs’ı buruk kutladıklarını belirterek, “19 Mayıs Ruhu ve Coşkusu evde de olsak hissediliyor. Camlarından, balkonlarından, oturdukları yerlerden bu coşkuya ortak olan her Bakırköylüyü ayrı ayrı tebrik ediyorum. Dileğimiz, artarak devam eden azmimizle, her geçen gün daha da güçlenen şevk ve coşkumuzla nice 19 Mayısları yurttaşlarımızla kol kola, fener alayları ile yeniden ve sonsuza kez kutlamak. Tüm Türkiye’nin bayramı kutlu olsun” dedi.

Cadde turlarının ardından araçlar Bakırköy’ün 15 mahallesine dağılarak gün boyu sokakları marşlar çalarak gezdi. Etkinlik tüm yurtta olduğu gibi Bakırköy’de de saat 19.19’da aynı anda tüm araçlardan ve Bakırköy Belediyesine ait kültür merkezlerinden İstiklal Marşı’nın yayınlanması ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması ile son bulacak.

Yorumlar