BAKIRKÖY

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na 10 ay hapis cezası

2 yıl önce Bakırköy Spor Vakfı ve Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu arasında arbedeye dönüşen olay sonrası iki taraf birbirinden şikayetçi olmuştu. Başsavcılık hazırlanan iddianamede Bülent Kerimoğlu'nun  13,5 yıla kadar hapsini istenmişti. Ve davada karar açıklandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na 10 ay hapis cezası

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve 7 kişi hakkında açılan "Kasten yaralama", "Tehdit" ve "Hakaret" davasında karar açıklandı. Mahkeme, Bülent Kerimoğlu'na "Kasten yaralama" suçundan 10 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Kerimoğlu'nun koruması olan 2 sanığa da verilen 5'er aylık hapis cezaları da ertelendi. 

İDDİANAME

Bakırköy Spor Vakfı'nın kaçak inşaat sebebiyle Bakırköy Belediyesi tarafından  12 Aralık 2017 tarihinde yıkılmaya başladı ve bir işçinin hayatını kaybetti. Olay yerine giden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Vakfın işletmecileri arasında tartışma çıktı. Korumalar ve zabıtaların da olduğu tartışma arbedeye dönüşünce her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüpheli Bülent Kerimoğlu'nun  "Basit yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 3,5 yıldan 13,5 yıla kadar hapsi,  7 şüphelinin de basit yaralama suçundan 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Yorumlar