BAHÇELİEVLER

İstanbul 2019 Ramazan ayı Bahçelievler iftar çadırı sofraları

İftar çadırları, Ramazan ayının yaz zamanlarına denk gelmesiyle büyük caddelere ve meydanlara taşındı. Sadece yemekler değil, iftar sonrası etkinlikler de iftar çadırlarını süslüyor. İnternetİstanbul.com olarak Bahçelievler iftar programını derledik...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul 2019 Ramazan ayı Bahçelievler iftar çadırı sofraları

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) hangi ilçelerde Ramazan çadırı kurdu? Ramazan çadırları ve Ramazan eğlenceleri İstanbul'un hangi semtlerinde yapılacak? 

BAHÇELİEVLER 2019 İFTAR ÇADIRI VE ETKİNLİKLER:Bahçelievler’de, Şirinevler Ulu Cami karşısında kurulacak iftar çadırı, belediye aşevi ve 11 mahalledeki sokak iftarlarında, günde yaklaşık 10 bin kişiye iftar sunulacak. İlçede ayrıca 20 bini aşkın gıda paketi de belediye personeli tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülecek.

Şirinevler Ulu Cami önü, buluşma noktası olacak:Şirinevler Ulu Camii önünde kurulan Ramazan Sokağı halkın buluşma noktası olacak. Burada kurulan minik çadırlarda, dini motiflerden, geleneksel el sanatı ebru ve hüsn-ü hat’a, tespihten hediyelik eşyaya, kitaptan, geleneksel Ramazan lezzetlerine kadar birçok seçenek bulunacak.

Sokak iftarlarında komşular buluşacak:Bahçelievler’in 11 mahallesinde kurulacak sokak iftarı sofralarında komşuların oruçlarını birlikte açması sağlanacak.

Sabit iftar çadırı ve iftar sofrası:Soğanlı Mimar Sinan Cad. Soğanlı Ticaret Lisesi yanındaki Sabit İftar Çadırında her gün yaklaşık Bin 500 kişiye iftarlık yemek ikram edilecek. Ayrıca, vatandaşlar, her akşam Ulu Cami yanındaki belediye yemekhanesinden yaklaşık Bin kişilik dağıtılacak iftar yemeğini isterlerse Ömer İnci Parkında kurulacak masalarda yiyebilecekleri gibi, isterlerse evlerinde ailece yiyebilecek.

Metrobüs durakları ve devlet hastanesinde 5 bin porsiyon çorba ikramı:Ramazan ayı boyunca İncirli, Bahçelievler, Şirinevler ve Yenibosna Metrobüs duraklarında ve Bahçelievler Devlet Hastanesi bahçesinde kurulacak stantlarda iftara evlerine yetişemeyen vatandaşlara su-çorba ve ekmek ikram edilecek.

20 Bin Ramazan kumanyası kuponu:Ramazan ayının ilk günlerinde önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 20 Bin aileye 200’er TL tutarında erzak kuponu hediye edilecek. Vatandaşlar kuponlarıyla istedikleri ihtiyaç maddelerini alabilecek. 

Yorumlar