BAHÇELİEVLER

Bahçelievler’i laleler süsleyecek

Bahçelievler Belediyesi, vatandaşa ücretsiz olarak 30 bin adet lale soğanı dağıttı. Dünyamızdaki küresel ısınmaya dikkat çekmek, bireylerde çevre bilinci oluşturmak ve özellikle bir canlının oluşma serüvenini insanlara yaşatmak amacıyla dağıtılan laleler saksı, toprak ve bilgilendirici broşür ile birlikte sunuldu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Bahçelievler’i laleler süsleyecek

Bahçelievler Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak sürdürülen lale soğanı dağıtımına bu gün de devam edildi. Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın da katıldığı lale dağıtımı Bahçelievler, Zafer ve Fevzi Çakmak, mahallelerinde gerçekleşti.

Lale dağıtımlarına daha sonra Soğanlı Meydanı ve Şirinevler Ulu Camii önünde devam edildi. Ücretsiz dağıtılan laleler saksı ve bilgilendirici broşür ile birlikte vatandaşlara sunuldu.

Lale dağıtım etkinliğinde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; “İstanbul’un sembollerinden olan lalenin güzelliğini festival coşkusuyla şehrimizde ve Bahçelievler’imizde halkımızla birlikte yaşıyoruz. Komşularımız lale soğanlarını saksılara ekerek onların büyüme sürecini yakından takip edecekler. Bugünlerde ekilen soğanlar Nisan ayında bizlere güzelliklerini gösterecek. Komşularımız evlerinde, biz de ilçemizin değişik noktalarına ektiğimiz lalelerin büyümesini sabırsızlıkla bekleyeceğiz” dedi.

Öte yandan, bugün gerçekleşen dağıtımlarda 4 Bin lale soğanı dağıtıldığı ve dağıtımının ilerleyen günlerde ilçenin değişik noktalarında devam edeceği bildirildi.

Yorumlar