BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'de simülasyon TIR'ı ile yapay deprem eğitimi

Bahçelievler'de öğrenci velilerine simülasyon TIR'ı ile deprem eğitim verildi. Katılım belgesini alan velilere ardından simülasyon TIR'ında deprem anı yaşatıldı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bahçelievler'de simülasyon TIR'ı ile yapay deprem eğitimi

Bahçelievler Belediyesi vatandaşlara 'Bireysel ve Aileler için Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması' eğitimi verdi. Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitime katılan bin 500 kişiye katılım belgesi verildi. Katılım belgelerini alan veliler, deprem simülasyon tırına binip deprem anını yaşadı.

“Halkımız bilinçlensin ve olası depremlere karşı hazırlıklı olsun”

AFAD deprem simülasyon tırındaki eğitime vatandaşlarla birlikte katılıp deprem anını yaşayan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "İnsan bir simülasyon tırı olduğunu bilmesine rağmen biraz ürküyor. Allah korusun, kimsenin başına gelmesin. Bizim bilinçlendirme eğitim programımız vardı. Bilinçlenme eğitimini almamız lazım. AFAD ve Bahçelievler Belediyesinin desteğiyle vatandaşımızı bilinçlendireceğiz. Binalarımızı da yenileyerek sağlamlaştırırsak daha güvenli olur. Biz Bahçelievler Belediyesi olarak eğitim konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Yeter ki halkımız bilinçlensin ve olası depremde daha dayanaklı olsun. Hasarı ve olası kayıpları minimuma indirmemiz lazım” diye konuştu.

Yorumlar