BAHÇELİEVLER

Bahçelievler Belediyesi'nden yüzlerce kişiye afet eğitimi

Silivri'de 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından belediyeler eğitim ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bahçelievler Belediyesi de 500 öğrenci ve velisine 'Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması’ eğitimi verdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bahçelievler Belediyesi'nden yüzlerce kişiye afet eğitimi

Belediyelerin 5.8 şiddetindeki deprem sonrası verdiği eğitimler hız kazandı. Bu kapsamda Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği de afet anında neler yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi verdi. 500 öğrenci ve velisinin katıldığı eğitimde geçtiğimiz günlerde yaşanan 5,8’lik deprem ve artçılarıyla yeniden gündeme gelen deprem anında neler yapılması gerektiği, Arama Kurtarma Birliği Ekip Amiri Fikret Aygün tarafından anlatıldı.

 ‘Afette panik değil bilinç’ eğitiminin Bahçelievler'deki tüm okullarda devam edeceği bildirildi. 

"SON DEPREM BİZLERE TATKİBAT GİBİ OLDU”

Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, eğitimlerin Bahçelievler’deki tüm okullarda gerçekleştirileceğini belirtti. Yaşanılan son depremin tatbikat gibi olduğunun altını çizen Bahadır, “Deprem konusunda bilinçlenmek iki yönlü gerçekleşebilir; birincisi evler için depremsel dönüşüm sağlamak, bir diğeri ise vatandaşlarımızın kendilerini bilinçlendirmektir. Bahçelievler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde başlatmış olduğumuz eğitim programlarımızı Bahçelievler Arama Kurtarma ekipleri gerçekleştiriyor. Bizler anneleri eğitirsek, anneler eşlerine, çocuklarına ve komşularına bu eğitimleri anlatarak bilinçlenme zinciri oluşturmuş olacak” diye konuştu.

Yorumlar