BAHÇELİEVLER

Bahçelievler Belediyesi'nden müthiş uygulama! Artık sokak hayvanları...

Bahçelievler Belediyesi sokak hayvanları için fosforlu tasma uygulamasını başlattı. Bu uygulama sayesinde geceleri sokak hayvanlarına araçların çarpması önlenmiş olacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bahçelievler Belediyesi'nden müthiş uygulama! Artık sokak hayvanları...

Bahçelievler Belediyesi, sokak hayvanlarına özellikle geceleri araçların çarpmaması için yeni bir uygulama hayata geçirdi. Bu kapsamda, Bahçelievler bölgesindeki bütün sokak hayvanlarına fosforlu tasma takılacak. Tasma sayesinde sokak hayvanlarının araç sürücüleri tarafından gece saatlerinde de görülmeleri sağlanaak.

Açılışta konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler Belediyesi olarak engelli, yaşlı, genç, çevre ve doğa dostu olduğumuz kadar hayvan dostu da bir belediyeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Çobançeşme’de bulunan hayvan barınağımızın yanı sıra Bahçelievler’e ek olarak burada hizmet sunacağımız merkezimizi yakın diğer mahallelerimizde yaşayan can dostlarımıza daha hızlı ulaşabilmek amacıyla oluşturduk. Tedavi merkezinde, kedi köpek gibi sokak hayvanlarının ilk basamak tedavi ve aşıları ile güvercin, karga ve martı gibi kanatlı hayvanların da tedavileri yapılacak. Ayrıca merkezimizde bulunan Beyaz Masa İletişim Noktamız da komşularımıza daha yakın olabilmemiz için hizmet verecek” dedi.

FOSFORLU TASMA HAYAT KURTARACAK

Bahçelievler Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde farkındalık yaratmak için oluşturulan projeyle sokak hayvanlarının geceleri araç sürücüleri tarafından fark edilmesi için ‘Fosforlu Tasmalar’ tasarlandı.

Yorumlar