BAHÇELİEVLER

Bahçelievler Belediyesi nikah işlemleri için gerekli belgeler! Ne zaman başvuru yapılır?

Yaz ayının gelmesi ile birlikte düğün ve nikah sezonu da başlıyor. Bahçelievler Belediyesi 'nde evlenmek isteyen çiftlerden istenen belgeler neler? Nikah için başvuru hangi gün ve saatlerde yapılıyor? Tüm detaylar haberimizde...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bahçelievler Belediyesi nikah işlemleri için gerekli belgeler! Ne zaman başvuru yapılır?

Bahçelievler Belediyesi nikah işlemleri için gerekli belgeler düğün sezonunun açılması ile birlikte en çok araştırma yapılan konular arasıda yer alıyor. Nikah için başvuracak çiftlerden hangi belgeler isteniyor? Bahçelievler Belediyesi nikah için başvuru haftanın her günü her saati mümkün mü?

EVLENECEK ÇİFTLER İÇİN BAŞVURU REHBERİ İSTENİLEN BELGELER
Nüfus cüzdanlarının Aslı Getirilecektir. (Resimsiz nüfus cüzdanı kabul edilmez, nüfus cüzdanı bilgileri en son alınan nüfus kayıt örneği bilgileri ile aynı olmalıdır. T.C. Kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı kabul edilmemektedir. Ehliyet, Pasaport, Kurum Kimliği vb. kimlikler geçersizdir.)
Erkek – Bayan Sağlık raporu alacaklardır. (Sadece Sağlık Ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri tarafından.) Özel Hastaneden rapor kabul edilmez. Tahliller yaptırılabilir.
Çiftler 4’er Adet Vesikalık fotoğraf getirecektir. (Başörtülü resimler alın ve çene açıkta olmak şartı ile kabul edilecektir.)
YABANCI UYRUKLULAR İÇİN GEREKLİ BELGELER
Yabancı uyruklular (Erkek veya Bayan) bekâr olduklarına dair konsolosluklarından BEKÂRLIK BELGESİ (Evlenme Ehliyet Belgesi) alacaklardır. Bekârlık belgesinde Anne ve baba ismi geçmiyor ise DOĞUM BELGESİ alacaklardır. Bekârlık ve doğum belgeleri beraber getirilecektir. İstanbul içindeki konsolosluklardan alınan Evlenme Ehliyet Belgesi İlçe Kaymakamlığına onaylatacaktır.
Kendi ülkelerinden evrak getiren vatandaşlar evraklarını o ülkedeki Türk Konsolosluğuna onaylatacak veya Apostile ettireceklerdir.
Erkek ve Bayan, süresi geçmemiş olan Pasaportlarının aslı ve fotokopisi ile birlikte getireceklerdir.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Müracaat saatleri hafta içi: 08:30 – 12:00 / 13:00 – 16:00 arasıdır.
Çiftler birlikte müracaata geleceklerdir.
Eksik evrakla müracaat kanun gereği kesinlikle kabul edilmez.
Evrakların ilgili kurumlardan alındığı tarihten itibaren geçerlilik süresi 6 (altı) ay’dır.
Bayanlarda, boşanmadan veya eşinin ölümünden sonra 300 gün süre geçmesi gerekmektedir. Bu süre geçmemiş ise evlenme işlemi için bulunduğu yerdeki mahkemeden 300 günlük iddet müddeti süresinin kaldırılması kararı getirilecektir.
Erkek – Bayan 17 (Onyedi) yaşını doldurmadıkça evlenemezler. Mahkemenin izni ile evlenebilirler.

Yorumlar