BAĞCILAR

İstanbul'da drift yapıp terör estiren kişi bakın kim çıktı

Bağcılar'da drift yaparak hem kendi hem de başkalarının canını tehlikeye atan kişi şarkıcı çıktı. İki ay trafikten men edilen şahıs 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

İstanbul'da drift yapıp terör estiren kişi bakın kim çıktı

İstanbul'da drift terörü yaşandı. Çeşitli noktalarda lüks otomobille cadde ve sokaklarda “drift” diye tabir edilen yanlama hareketi yaparak trafikte terör estiren 2 maganda, sivil trafik polisi tarafından yakalandı.

Ehliyetlerine el konularak 10 bin 20 lira idari para cezası kesilen ve birinin aracı trafikten men edilen magandalar, 2 yıla kadar hapisle yargılanacak. Ayrıca magandalardan birinin şarkıcı olduğu, çıkarttığı single parçanın kısa sürede 1 milyon defa izlendiği öğrenildi. Şarkının klibinde ise trafikte daha önceden suç işleyen ve birkaç ay hapis yattıktan sonra tahliye edilen Harun T. ile yaklaşık 8 ay önce Kağıthane-Bomonti Tünelini trafiğe kapatmasından dolayı yargılanan Ünal T. olduğu öğrenildi.

Ehliyetleri ve birinin aracı 60 gün süreyle men edildi

Görüntülerin medyaya yansımasının ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, çalışma başlattı. Yapılan çalışma kapsamında görüntüleri incelemeye alan polis, Bağcılar’da yanlama yapan 34 KZU 01 plakalı lüks otomobili ve sürücüsünün de Cüneyt K. olduğunu tespit etti. Polis yine Ataşehir’de kavşakta 34 GAM 16 plakalı lüks otomobille yanlama yapan maganda Bektaş T. de sivil trafik polisi tarafından yakalandı.

60 gün süreyle trafikten men edildi

Şubeye götürülen sürücülere burada, “Herhangi bir zorunluluk olmaksızın kara yollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek el frenin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönün değiştirilmesi (drift) veya kendi etrafında döndürülmesi” maddesinden toplamda 10 bin 20 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca sürücülerin ehliyetine 60 gün süreyle el konulurken Cüneyt K.’nın aracı da 60 gün süreyle trafikten men edildi.

10 bin 20 lira idari para cezası kesildi

Öte yandan sürücü belgesi geri alınan sürücüler, belgelerinin geri alma süresi dolduğunda, sürücü belgelerini teslim alabilmek için “psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçerek sürücü belgesi almasına mani hali olmadığını” belgelemek zorunda kalacaklar.

Şubede işlemleri tamamlanan Cüneyt K., “Kara, Deniz Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesinden adli işlem yapılmak üzere Bağcılar Yüzyıl Polis Merkezi Amirliğine, Bektaş T. ise, Gülsuyu Şehit Saffet Okumuş Polis Merkezine Amirliğine teslim edildi.

Yorumlar