BAĞCILAR

Bağcılar Belediyesi 7 projesiyle Teknofest'te görücüye çıktı

22 ülkeden toplam 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacının yer aldığı Teknofest İstanbul’da Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi ve Fuat Sezgin Bilim Merkezi 7 projeyle yer alıyor.

Bağcılar Belediyesi 7 projesiyle Teknofest'te görücüye çıktı

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin açılışı yapıldı. Atatürk Havalimanı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılışını yaptığı uluslararası festivale Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.

Renkli gösteri ve nefes kesen uçuşlara ev sahipliği yapan Teknofest’te 122 ülkeden 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacı mücadele ediyor. Geleceğe ışık tutacak zeki çocukların yer aldığı festivale Bağcılar Belediyesi de 7 projeyle katıldı. Bağcılar Belediyesi Fuat Sezgin Bilim Merkezi ve Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri hem hünerlerini sergiliyor hem de yarışıyor. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'te öğrenciler, “Dijital Su Sigortası”, “Uyurgezmem”, “Kazandıran Üstgeçit”, “Kamuflaj Bileklik”, “Tanıyan Teknoloji”, “Engel (SİZ) Işık” ve “Newton’un Kaskı 4.0” isimli projeleriyle teknoloji meraklılarının karşısına çıktı.

“NEWTON’UN KASKI 4.0” İLE TRAFİK KAZALARINDA SÜRÜCÜNÜN GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Çocuklar, aylar öncesinden hazırladıkları projelerini teknoloji meraklılarına büyük bir heyecanla anlatıyor. “Uyurgezmem” projesiyle uyurgezerlik sonucu oluşabilecek istenmeyen durumları en aza indirmek hedeflenirken; “Kamuflaj Bileklik” ile hayvan hırsızlığının önüne geçilmesi, “Newton’un Kaskı 4.0” ile trafik kazalarında sürücünün güvenliğinin, “Tanıyan Teknoloji” ile de bebek arabalarında güvenliğin sağlanması amaçlanıyor.

ÇAĞIRICI: ‘‘PROJELERİ İNCELEDİK VE HEPSİYLE GURUR DUYDUK’’

Uluslararası platformda rakiplerine karşı ter döken başarılı minikleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yalnız bırakmadı. Öğrencileri standlarında ziyaret eden Çağırıcı, sohbet edip onlara moral verdi. Yarışmacılara başarılar dileyen Çağırıcı, “Çocuklarımızı buralarda görmek ülkemiz ve milletimiz adına bize umut veriyor. Projeleri inceledik ve hepsiyle gurur duyduk. Dinamik, genç ve enerjik bir nüfusa sahip olan ülkemizin teknolojide çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.” dedi.

Yorumlar