AVCILAR

Başkan açıkladı Avcılar'da evde kalmak ne kadar güvenli?

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaların yanı sıra belediye olarak olası diğer afetlere karşı ne derece hazırlıklı olduklarını anlattı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başkan açıkladı Avcılar'da evde kalmak ne kadar güvenli?

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Karantina TV’de “Farklı Çizgi”  programında Gazeteci Yazar Necdet Saraç ve Murat Akbaş’ın sorularını yanıtladı. Hançerli, gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu programda, “Deprem en az korona kadar tehlikeli, yönettiğim kentteki tüm yapıların kimliklerini tek tek hazırladım” dedi.

Hançerli programda koronavirüsle mücadele kapsamında Avcılar Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaların yanı sıra belediye olarak olası diğer afetlere karşı da hazırlıklı olduklarına işaret etti.

Koronavirüs döneminde de depreme karşı sağlıklı yapıların inşası için çalışmalarımızı sürdürdüğünü ifade eden Hançerli; “Güvenli, sağlıklı yapıların inşası tüm Türkiye’de en önemli sorunlarımızdan birisi. Ülkemizde  muhtemel sorunlara karşı hazırlıklı olmak ile ilgili bir eksiklik var. Bunun adı korona olabilir, deprem olabilir ya da başka bir afet olabilir. Bunlara karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Deprem en az korona kadar tehlikeli. Özellikle Avcılar ve İstanbul için depreme hazırlık çok önemli” şeklinde konuştu.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ‘EVDE KAL’ DİYEBİLMEK İSTİYORUZ”

Koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için sıklıkla vatandaşlara ‘Evde Kal’ çağrısı yaptıklarının altını çizen Başkan Hançerli; “Halkımıza “Evde Kal” çağrısı yaptığımız bir dönemdeyiz. Gönül rahatlığıyla “Evde Kal” diyebileceğimiz  güvenli yapıları inşa etmek dünden daha önemli bir görevdir bizim için. Ben bunun peşini bırakmıyorum” dedi.

“TÜM YAPILARIN KARNESİ DİYEBİLECEĞİMİZ BİR ÇALIŞMA HAZIRLADIK”

Ben yönettiğim kentteki tüm yapıların kimliklerini tek tek hazırladım. Bu yapılar ne zaman yapıldı? Yapının ruhsatı var mı? Daha önce herhangi bir değerlendirme, tespit yapılıp yapılmadığı, hasar alıp almadığı, riskli olup olmadığı ile ilgili tüm yapıların karnesi diyebileceğimiz bir çalışma hazırladık.

Yorumlar