AVCILAR

Avcılar'daki bu görüntü tartışma yarattı! Kapıları art arda dizip...

Avcılar'da 20 yıl sonra tahliye edilen bina için alınan önlem tartışmaları da beraberinde getirdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Avcılar'daki bu görüntü tartışma yarattı! Kapıları art arda dizip...

İstanbul haberleri- Gölcük depremi sırasında ağır hasarlı olduğu tespit edilen ve 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlenen Avcılar'daki binanın çevresinde kapılarla alınan önlem sokak sakinlerini böldü.  Kapıların 'U' şeklinde dizilerek ölem alınmasını sağlayan snaf Ali Şahin, "Beni de şikayet ediyorlar. Ancak, birilerinin başına bir şey düşmesi yerine bu önlem de iyidir" dedi.

'KAPILI BARİYER' TARTIŞMASI

Gümüşpala Mahallesi'nde 20 yıl sonra boşaltılan bina tartışmaları da beraberinde getirdi. Binanın boşaltılmasından sonra atık malzeme toplayıcılarınının işlerine yarayabilecek bütün malzemeleri söküp götürmeye başlaması ile yoldan geçenler için tehdit oluşturması üzerine hemen karşıda iş yeri bulunan Ali Şahin, Avcılar Belediyesi zabıtasını çağırarak kapıların yan yana dizilmesi ve anten kabloları ile iplerle birbirine bağlanarak önlem alınmasını sağladı.

Ali Şahin,  yöntemin ucuz ancak etkili olduğunu savundu. Şahin, "Hiç kimse bu binanın neden yıktırılmadığını sormuyor. Benim önerim üzerine alınan bu önlem üzerine herkes konuşuyor. Ben iki kişinin önüne taş parçalarının düştüğünü gördüm. Bunların canına bir şey gelse daha mı iyi olacakt?. Belki çok güzel değil. Ancak, ucuz ve etkili yöntem. Belediye bunun çevresini kapatmalı. Ancak, bunu yapmayacaklardı. Hiç olmazsa insanları yoldan geçerlerken binadan uzak tutuyoruz" dedi.

Şahin, "Haberleri izleyen bir kişi geldi, binada kullanılmayan kapı var mı dedi, bir tanesini alıp götürdü" diye konuştu. Sokak sakinleri bu çağda böyle bir yöntemin kabul edilemeyeceğini savunurken, az da olsa bazıları bu yöntemin yararlı olduğunu öne sürdü. 

Yorumlar