AVCILAR

Avcılar Belediyesi süre verdi! Eğer 4 gün içinde tahliye edilmezse...

Avcılar Belediyesi, Cihangir Mahallesi'ndeki kolonları çatlayan bina için harekete geçti. Bina sakinlerine 4 gün süre tanındı. Bazı vatandaşlar sürenin az olduğunu belirtirken bazıları da ev aramaya başladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Avcılar Belediyesi süre verdi! Eğer 4 gün içinde tahliye edilmezse...

Avcılar'da 32 yıl önce yaptırılan 5 katlı Özbirlik Apartmanı’nın kolonlarında geçen Mart ayında çatlaklar görülmüştü.Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli,uzmanlar tarafından bina için hazırlanan raporu incelediğini ve binanın tahliyesi için süre verildiğini belirtti. Hançerli, "Pazartesi gününe kadar bu bina tahliye edilecek. Edilmezse, mühürleyip biz tahliye edeceğiz." dedi.

Bunun üzerine bina sakinlerinden bir bölümü can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek, bir firma ile anlaştı, kolonlarından tarotlar alındı. Yapılan inceleme binanın riskli olduğu belirlendi. İnceleme raporu  bu sabah Avcılar Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, raporun uzmanlar tarafından incelendiğini ve binanın riskli olduğuna kanaat getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Rapor incelendi ve binanın tahliye edilmesi için süre verildi. Pazartesi gününe kadar bu bina tahliye edilecek. Edilmezse, mühürleyip biz tahliye edeceğiz. Uzman arkadaşlarımızın söylediğine göre, etrafa zarar verecek durumda değil. Bizim bölgedeki diğer binalarla ilgili incelememiz yok. Vatandaşın inceleme yaptırması halinde gereğini yaparız. Bizim güvenli konutlara, plana ihtiyacımız var. Avcılar’da 20 yıldır beklenen eksikliği biz kısa sürede çözmek istiyoruz. Bunun için vatandaşın ve her bölümdeki görevli uzmanların desteğini görmek istiyoruz.”

Bina sakinleri, belediyenin tebligatının ardından kalacak yer,  kiralık ev aramaya başlarken, bazı aileler verilen sürenin çok kısa olduğunu savundu.

Yorumlar 2 yorum