AVCILAR

Avcılar Belediyesi Evlendirme Dairesi nerede?

Avcılar Belediyesi Nikah Dairesi'nde evlenmek isteyenlerin yapması gerekenleri haberimizde derledik... Evlenmek için nereye, nasıl ve hangi belgelerle başvurulur?, Evlenebilmek için sağlanması gerekli belgeler nelerdir?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Avcılar Belediyesi Evlendirme Dairesi nerede?

Bahar dönemi geldikçe evlenmek isteyen çiftleri düğün telaşı sarmaya başlıyor. Peki çiftlerin evlenmek için hangi nikah dairesini seçmesi gerekiyor? Avcılar'da yaşayan bir vatandaş evlenmek için hangi nikah salonunu seçmeli? Evlilik başvuru süreci nasıl ve gerekli olan evraklar nelerdir? 

AVCILAR BELEDİYESİ NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Çiftlerden en az birinin adrese dayalı sistemde Avcılar'da ikamet etmesi veya izin belgesi ile gelmesi gerekmektedir.

A. T.C VATANDAŞLARIMIZDAN İSTENEN BELGELER

1. Çiftlerin en son medeni hali işlenmiş T.C no’lu resimli nüfus cüzdanları aslı T.C no’lu olmayan, yıpranmış, soğuk damgası belli olmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanları dışındaki kimlikler yasa gereğince kabul edilmeyecektir. Müracaat sırasında taraflar fotoğraflı nüfus cüzdanlarını göstermek zorundadırlar. Aksi takdirde Evlendirme Memuru müracaatı kabul etmez.(Evl.Yönet.Md 18)

2. 4’er adet vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş (resimler renkli ve ön cepheden çekilmiş, alın ve çene açık inkılap kurallarına uygun sivil giysilerle çekilmiş, renkli fotokopi kabul edilmez)

3. Evlilik için Sağlık raporu (kayıtlı olduğu Aile Hekimliğinden, kaydı yoksa kayıt olmak için ikametinin olduğu Toplum Sağlığı merkezine başvuracaklardır. Raporlar imzalı, fotoğraflı ve kaşeli olmalıdır.)

EVLENME SAĞLIK RAPORUNDA GENELGE GEREĞİ AYRICA AKDENİZ ANEMİSİ TARAMASI YAPILMIŞTIR BİLGİSİ YER ALMALIDIR.

Toplum Sağlığı Merkezi Telefon No: 0212.509.88.86

NİKAH MÜRACAATLARI SABAH 08:30-12:00 SAATLERİ ARASINDA YAPILMAKTADIR.

ÖNEMLİ BİLGİLER:

1. Çiftlerin müracaata beraber gelmeleri zorunludur.

2. Evlenecek olan çiftten birinin adrese dayalı sistemde Avcılarda ikamet etmesi zorunludur. Avcılar’da oturanlar sistemimiz tarafından görüldüğünden ikametgâh belgesi getirmelerine gerek yoktur.

3. Çiftler Avcılarda ikamet etmiyor ise bağlı oldukları belediyenin evlendirme memurluğunun birinden ortak izin belgesi almaları gerekmektedir.

4. Eşlerden biri başvuruya gelemiyor ise (örn; şehir dışında olması veya gelemeyecek durumda ise) bir diğerine Noter onaylı evlilik için özel vekâletname vermesi zorunludur.

5. Kadınlarda boşanma ve eşinin ölümü halinde 300 gün süre geçmelidir ya da aile mahkemesinden bekleme müddetini kaldırma kararı ve kesinleşme şerhi getirmesi şarttır.

6. Kadın ve erkek boşanma sonucu kimliğini yenilemelidir.

7. Kız-Erkek 16 yaşını doldurmadıkça evlenemez. Ancak aile mahkemesinden alınacak izin ile evlenebilirler.

8. 17 yaşını tamamlayan erkek-kız velinin izni: eğer veli yoksa vasi veya vesayet makamının izni ile evlenebilirler.

9. Önceki Soyadını kullanmak isteyen bayanlar bu isteğini dilekçe ile müracaat sırasında belirtmelidirler.

10. Tüm Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır.

11. Nikâh süresi belirlenirken en fazla 6 ay sonrasına gerçekleştirilmek üzere nikâh günü verilmektedir.

Örneğin Ocak ayında nikah günü almak için belediyemize gelen kişi Haziran ayının sonuna kadar gün alabilir.

12. Telefonla nikâh günü rezervasyonu kesinlikle yapılmamaktadır. Nikâh günü almak için çiftlerin beraber ve tüm evraklar hazır şekilde evlendirme memurluğuna gelmesi zorunludur.

13. Müracaat tarihinde yasa gereği aynı gün evlilik akdi yapılmamaktadır.

14. 65 yaş ve üstü olanlar için Aile Hekimliğinden ya da Toplum Sağlığı merkezlerinden alınmış “akli melekeleri yerindedir” raporu gerekmektedir.

15. Nikâh şahidi olabilmek için; ergin, ayırt edebilme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şarttır. Şahit olacak kişiler nikâh öncesi kimliklerini görevli memura göstermek ve T.C kimlik numaralarını bildirmek zorundadır.

16. Nikâh salonunda video ve fotoğraf çekimi belediye Emlak ve İstimlak müdürlüğünce ihale edilerek anlaşmalı firma tarafından yapılmakta olup fotoğraf hizmetleri ayrıca ücretlendirilmektedir.

B. YABANCI UYRUKLULARDAN İSTENEN BELGELER

1. Pasaportlarının Türkçe tercümelerini yaptırıp Noterden tasdik ettirmeleri gerekmektedir.

2. Yabancılar için yetkili makamlarca kişinin; adını, soyadını, anne- baba adı ile doğum tarihi ve doğum yerini, gösteren medeni hal belgesi

3. Evlilik için Sağlık raporu (kayıtlı olduğu Aile Hekimliğinden kaydı yoksa kayıt olmak için ikametinin olduğu Toplum Sağlığı merkezine başvuracaklardır. Raporlar imzalı, fotoğraflı ve kaşeli olmalıdır) Sağlık raporu Türkiye'den alınması zorunludur. Yurt dışından alınan raporlar geçersizdir.

EVLENME SAĞLIK RAPORUNDA GENELGE GEREĞİ AYRICA AKDENİZ ANEMİSİ TARAMASI YAPILMIŞTIR BİLGİSİ YER ALMALIDIR.

Toplum Sağlığı Merkezi Tel: 0212.509.88.86

4. 4’er adet vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş (resimler renkli ve ön cepheden çekilmiş, alın ve çene açık inkılap kurallarına uygun sivil giysilerle çekilmiş, renkli fotokopi kabul edilmez)

NİKAH MÜRACAATLARI SABAH 08:30-12:00 SAATLERİ ARASINDA YAPILMAKTADIR.

AVCILAR BELEDİYESİ EVLENDİRME DAİRESİ ADRESİ:

Adres: Merkez, Marmara Cd. No:3, 34310 Avcılar/İstanbul

Yorumlar