AVCILAR

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli kimdir? Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı

İstanbul Avcılar Belediye başkanı CHP'li Turan Hançerli Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı oldu. Turan Hançerli'nin belediye başkanı seçilmesinin ardından herkes Turan Hançerli kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır merak edip aramaya başladı. İşte Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı Turan Hançerli ile ilgili tüm merak edilenler...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli kimdir? Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı

31 Mart seçimlerinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti fakat hala belediye başkanlarının hayat hikayeleri merak edilmeye devam ediyor. Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı Turan Hançerli de bu isimlerden biri...

CHP'li belediye başkanı Turan Hançerli 31 Mart seçimlerinde yüzde 52 oy oranı ile Avcılar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Peki Turan Hançerli kimdir, daha önce hangi görevlerde bulundu?

TURAN HANÇERLİ KİMDİR?

1975 Tokat doğumludur. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2010 yılında Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. 2000 – 2003 yılları arasında Ankara da özel bir şirkette hukuk müşaviri olarak görev yapmıştır. 2003 yılında Ankara da Hançerli Hukuk Bürosunu kurmuş ve 2007 yılına kadar Ankara'da hizmet verdiği büroyu İstanbul'a taşımıştır.

Aynı zamanda Marka ve Patent vekili olan Hançerli yoğunluklu olarak, İş Hukuku ,Ticaret ve Borçlar Hukuku alanlarında faaliyet yürütmektedir. Ayrıca, Kamu İhale, Tahkim, Yerli ve Yabancı şirket kuruluşları, Joint-venture, Uluslar arası İnşaat Hukuku ve FİDİC Sözleşmeleri, Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri ve Tazminat Hukuku alanlarında bilgi ve deneyim sahibidir.

Halen Türkiye Sakatlar Derneği Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.

Turan Hançerli seçimlerden önce verdiği röportajda "Engelli olmanız vatandaşta farklı bir bakış açısı yaratıyor mu?" sorusuna şu cevabı vermişti:

Belediyeyi aklımla zekamla yöneteceğim. Kollarla yönetilmiyor. Evet kol protezim var ama çayımı içiyorum, yemeğimi yiyorum, yazımı yazıyorum. Belki çok rahat tokalaşamıyorum ama ellerini sıkabilirim. İnsanları öpüyorum yüreklerine dokunuyorum. Zaten bir işi yönetme konusunda rüşdümüzü ispatladık. Laf söyleme noktasında değiliz zorluklara rağmen başardığımız işler ortada. Hem de tek başımıza yaptık.

Turan Hançerli kollarını nasıl kaybetti? Tokat'ın köyünde çiftçilik yapan ailesine yardım ederken buğday çekim makinesine kapılan Turan Hançerli iki kolunu kaybetti.

Yorumlar