ATAŞEHİR

Ataşehir'de meme kanseri farkındalık semineri düzenlendi

Meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde seminer düzenlendi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ataşehir'de meme kanseri farkındalık semineri düzenlendi

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde  meme kanseri farkındalık semineri düzenlendi.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar söyleşi öncesi yaptığı konuşmada, “2015 yılından beri hizmet veren Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezimizden Ataşehir'de ikamet eden kadınlarımız herhangi bir ücret ödemeden faydalanabiliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak bugün daha önce hiç muayene olmamış 18 kadınımızın kontrolleri gerçekleştirildi. Erken tanının önemini bir kez daha belirtiyor, kendinizi sevin, sizi sevenleri ve sevdiklerinizi düşünüp kontrollerinizi ihmal etmeyin. Unutmayın erken tanı hayat kurtarır” dedi.

Seminere katılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hülya Biçmen katılımcılara meme kanseri hakkında bilgi verip, meme kanserinin belirtilerini, alınması gereken önlemleri, risk ve koruyucu faktörlerinin neler olduğunu ve kadınların kendi kendilerine meme muayenesini nasıl yapmaları gerektiği hakkında bilgiler aktardı.

Meme kanserini yenen İş kadını Nalan Ünver ve Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınları Derneği Genel Sekreteri Seda Kansu da tecrübelerini ve yaşadıklarını anlattı.



Yorumlar