ATAŞEHİR

Ataşehir, farklı kültürlere ev sahipliği yaptı

Ataşehir Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Ataşehir Uluslararası Yaz Okulu Festivali’ son buldu. Öğrencilerin halk dansları ve sokak oyunları renkli görüntülere sahne oldu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ataşehir, farklı kültürlere ev sahipliği yaptı

Ataşehir Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile Amfili Park’ta gerçekleştirilen Ataşehir Uluslarası Yaz Okulu Festivali’ne 80 ülkeden 180 öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİLER KÜLTÜRLERİNİ TANITTI

Ataşehir Uluslararası Yaz Okulu’nda yabancı öğrenciler ve Ataşehirli öğrenciler, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Birleşmiş Milletlerin belirlediği dünya sorunları üzerine çalışmalar yaptı.  800 Ataşehirli çocuk ve genç 8 farklı merkezde 8 farklı proje gerçekleştirdi.

Festivalde öğrenciler yaz okulu boyunca ürettikleri fikirleri tanıttılar. Öğrenciler aynı zamanda festivalde yer alan drama, robot kontrol, 3D tasarım gibi pek çok atölyeye katılarak keyifli bir gün geçirdiler.

Rusya, Meksika, İspanya, Pakistan, Kanada ve daha birçok ülkeden gelen öğrenciler festival alanında açtıkları stantlarla etkinliğe katıldı. Yabancı öğrenciler kendi ülke kültürlerini, yerel danslarını, yemeklerini ve müziklerini tanıtma imkânına sahip oldu. Öğrenciler festivalde ülkelerinin halk danslarını ve sokak oyunlarını da sergiledi.

Yorumlar