ATAŞEHİR

Ataşehir Belediyesi ve İmranlı Belediyesi kardeş belediye oldu

71 yıl sonra bir başarıya imza atan Sivas'ın İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl, sosyal medya hesaplarından Ataşehir Belediyesi ile İmranlı Belediyesi'nin kardeş belediye olduğunu açıkladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ataşehir Belediyesi ve İmranlı Belediyesi kardeş belediye oldu

31 Mart seçimleri sonrasında İmranlılı iş insanlarını, STK temsilcilerini ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi ziyaret eden Açıl'a her türlü destek sözü veren İlgezdi, Ataşehir Belediyesi ile İmranlı Belediyesi'nin 'Kardeş Belediye' olması için Haziran ayı gündem maddesine protokolü ekletti.

Ataşehir'e 3 yeni kardeş kent

Ataşehir Belediyesi Haziran Ayı Belediye Meclisi'nde, Sivas İmranlı Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulmasına ilişkin Hukuk Komisyonu'nun 12/06/2019 tarihli ve 24 Sayılı raporu kabul edildi. Böylelikle İmranlı Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi kardeş belediye olmuş oldu.

İmranlı dışında Malatya'nın Arapgir ve Kazakistan Aktöbe şehri ile kardeş kent olması, meclis kararıyla kesinleşti.

"Kardeşçe uluslararası düzeyde çalışmalara imza atacağımıza inancım tamdır"

Ataşehir Belediyesi'nin kardeş ilçe belediye başkanı olan Murat Açıl da sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Ataşehir ve İmranlı ilçeleri belediye meclislerinin aldığı kararlarla kardeş ilçe olmuşlardır. Başta Ataşehir Belediye Başkanı Sn. Battal İlgezdi olmak üzere, her iki güzide belediyemizin meclis üyelerine bu kararlarından dolayı teşekkür ediyorum. İstanbul'un adı ve gelişimiyle ünlü yıldız ilçesi Ataşehir ve Anadolu'nun yıldızı olmaya aday İmranlı ilçelerimizin el ele kardeşçe uluslararası düzeyde başarılara imza atacağına inancım tamdır. Her iki ilçemiz ve memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorumlar