ARNAVUTKÖY

Üniversitenin yolu ARGEM’den geçiyor

Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi yeni dönemde de üniversiteye hazırlanan öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Üniversitenin yolu ARGEM’den geçiyor

Arnavutköy Belediyesi, öğrencilerin üniversite sınavına hazırlık aşamasında zorluk yaşamaması için alanında uzman ve deneyimli hocaların yer aldığı Üniversite Hazırlık Kursu ile öğrencileri, sınava hazırlıyor.

Geçen yıl kurslarda eğitim gören 550 öğrenciyi üniversite sıralarına kavuşturan Gençlik ve Eğitim Merkezi, bu yıl da yeni adayları üniversite hayallerine kavuşturmayı hedefliyor.

12’nci sınıf ve mezun statüsündeki öğrencilere verilen üniversite hazırlık eğitimlerinde gençler; sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinden üniversiteye hazırlanıyor. Hazırlık sürecinde danışman eğitmenler, öğrencilerin yanı sıra velilerle de sürekli irtibat halinde olup gençlerin durumu hakkında onlarla bilgi alışverişinde bulunuyor.

“Öğrencilerimizin durumlarını tek tek gözden geçiriyoruz”

Üniversite sınavına Arnavutköylü öğrencileri en iyi şekilde hazırladıklarını belirten Bolluca ARGEM Sorumlusu Muhammed Kazankaya şunları söyledi: “Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi olarak Bolluca ve Hadımköy şubesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere hizmet vermekteyiz. Toplamda 450 öğrencimiz var. Öğrencilerimize bütün dersler verildikten sonra etütlerimiz, soru çözümlerimiz ve aynı zamanda öğrencilerin birebir ihtiyaç duydukları derslerine takviyeler yapılmakta. Ayrıca 2 ya da 3 hafta da bir denemeler yapmaktayız. Öğrencilerimizin bu sayede durumlarını tek tek gözden geçirmiş oluyoruz. Rehberlik hizmetimizle beraber öğrencilerimizin bütün durumları komple değerlendirilip düzgün bir şekilde sınav hazırlığı sürecinden geçmelerini sağlıyoruz.”

ARGEM’de üniversiteye hazırlanan Nurdan Sara: “Ben haftanın 7 günü buradayım. Zamanımın çoğunu burada harcıyorum. Hocalarımız eksiksiz, çok iyi. Çözemediğimiz soruları her zaman gösterebiliyoruz. Burayı çok seviyorum” diye konuştu.

Büşra Güldü ise verilen hizmetten dolayı memnun olduğunu söyleyerek: “Hocalar birebir iletişimde bize çok yardımcı oluyorlar. Dersin işleyişinin düzenli olması benim açımdan en iyi yönü diyebilirim” dedi. 

Yorumlar