ARNAVUTKÖY

Çekmeköy'de 3D yazıcılarla maske üretimine başlandı

Çekmeköy Belediyesi BİLYA (Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri) projesi kapsamında kullanılan 3D yazıcılarla sağlık personelleri için siperli maske üretimine başladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Çekmeköy'de 3D yazıcılarla maske üretimine başlandı

Çekmeköy'de korona virüs ile mücadele kapsamında üç boyutlu yazıcılarla siperli yüz maskesi üretiliyor. 3D yazıcılar ile üretilen maskeler Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çekmeköy Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanlarına veriliyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs  (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına destek olmak için Türkiye tek yürek oldu. Bazı vatandaşlar alkışlarıyla ve dualarıyla sağlıkçılara güç verirken, bazıları da ürettikleri koruyucu ekipmanlarla sağlık personelini destekliyor. 

Çekmeköy Belediyesi de BİLYA Atölyesi projesiyle 3 boyutlu yazıcıları kullanarak siperlikli yüz maskesi üretimine başladı. Maskeler; Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi içinde bulunan atölyede üretiliyor. Merkezde 6 adet üç boyutlu yazıcı üretim için 24 saat boyunca çalışıyor ve günde 100 adet s maske üretiliyor. Siperlikli maskeler, insan sağlığı için tehdit oluşturmayan organik flament kullanılarak basılıyor. Bir siperlikli maskenin hazırlanması yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor.

Yorumlar