ARNAVUTKÖY

Arnavutköy’de her doğan bebek için 1 fidan dikilecek

Arnavutköy Belediyesi ilçenin doğal yapısını korumak için çevreci projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda başlatılacak projeyle birlikte her doğan bebek için bir fidan dikilecek.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Arnavutköy’de her doğan bebek için 1 fidan dikilecek

Hayata geçirilin projelerle her yaş gurubuna dokunan Arnavutköy Belediyesi, son olarak Dünya’ya gözlerini yeni açmış minikler için yeni bir proje ile hizmet vermeye devam ediyor.

Genel özellikleri dikkate alındığında Arnavutköy, geniş ormanlık alanları, verimli toprakları, gölleri, sahilleri ve büyük ölçüde korunmuş doğası ile birçok avantajı bünyesinde barındırıyor. İlçe topraklarının büyük çoğunluğunun korunmuş olması, buranın turizm açısından cazibesini ve önemini artırıyor. İlçe, su sporları, trekking, yamaç paraşütü, dağ bisiklet ve ekolojik turizm gibi alternatif turizm rotası üzerinde yer alıyor.

İstanbul’un Ciğerleri; Arnavutköy

Geniş orman arazisi içerisinde yer alan Arnavutköy İlçesi; doğayı koruyan ve yeşili geleceğe taşıyacak projelerle de adını sıkça kamu oyununa duyuruyor. İstanbul’un ciğerleri tabir edilen ormanlık alanların bulunduğu Arnavutköy’de doğal yapının korunması da büyük önem taşıyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Arnavutköy Belediyesi, doğal yapının korunması için çevreci projelerini hayata geçiriyor. Bolluca’da bulunan ekolojik koridora ilçede doğan her bebek için 1 fidan dikecek olan Arnavutköy Belediyesi, İlk etap başvurularını tamamladı.

Başvurular neticesinde 12 dönümlük alana, 1 Ocak 2020’de dikilecek olan fidanlar, gelecek adına daha temiz havayı soluyabileceğimiz bir Arnavutköy için umutların yeşermesine de vesile olacak.

Vatandaşlar yeni doğan bebekleri için diktikleri fidanları istedikleri zaman ziyaret ederek, sulama imkânı bulabilecekler. Bu sayede ebeveynler fidanları çocukları ile birlikte büyüterek, doğanın korunması için büyük bir adım atılmasını sağlayacaklar.

Arnavutköy Belediyesi tarafından başlatılacak projede yer almak için; 444 4 597 çağrı merkezi hattından, 0 530 919 50 00 whatsapp numarasından ve Arnavutköy Belediyesi’ne gelerek, Kentli Servisinden bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar