ARNAVUTKÖY

ARKUR tatbikatlarına bir yenisini daha ekledi

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Sivil Savunma Günü’nde de tatbikatlarına devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
ARKUR tatbikatlarına bir yenisini daha ekledi

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebeti ile tatbikatını bu kez Malazgirt Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Okuldaki öğrencilerin yoğun ilgisi altında gerçekleşen tatbikatı ARKUR, Yıldızlar Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte hazırladı. Tatbikata ambulans ve itfaiye görevlileri de eşlik etti.

''Yaptığımız tatbikatlara katılım yüksek''

ARKUR koordinatörü Deniz Gök “Bugün 28 Şubat Sivil Savunma Günü. Akabinde de 1-7 Mart Deprem Haftası olarak her yıl kutlanmakta. Biz okullarda tatbikatlarımızı mütemadiyen yapıyoruz. Bugün de Malazgirt Ortaokulu’nda yine deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Bunu dışında yine ortaokullarımıza AFAD eğitimlerine götürüyoruz. Uygulamalı eğitim gerçekleştiriyoruz. Fırsat buldukça tatbikatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Burada yaptığımız tatbikat deprem tatbikatıydı. Çocuklarda afet farkındalığı oluşturmak ve afet bilincini aşılamak için yaptığımız bir uygulama. Bunun çok olumlu geriş dönüşlerini alıyoruz çocuklardan. Biz bundan sonraki süreçte okullarımızdaki Sivil Savunma Kolları’na yönelik uygulamalı dersler vermeyi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemden itibaren liselilerimize yönelik uygulamalı eğitim vermeyi planlıyoruz. Sivil Savunma Kolları ile birlikte bu tatbikatları gerçekleştirmeyi de düşünüyoruz.

Küçük yaşta ne aşılarsak ileride de bunun faydasını görürüz.

ARKUR gönüllüsü Abdulfettah Bay “Bugün Sivil Savunma Günü münasebeti ile Malazgirt Ortaokulu’nda bir tatbikat gerçekleştirdik. Okula giriş anını, yaralıları kurtarma anını, sedye ile yaralı indirmeyi YARKUR ekibi ile birlikte öğrencilerin aklına yatacak şekilde gerçekleştirdik. Küçük yaşta ne aşılarsak ileride de bunun faydasını görebileceğimizi düşünüyorum. Allah kimseye böyle anı, böyle afetleri yaşatmaması dileği ile. Herkesin Sivil Savunma Günü kutlu olsun. 

 Amacımız toplumsal afet bilincine katkı sunmak.

Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Göksel Çevirgen “Bugün Yıldızlar Arama Kurtarma Ekibi olarak ARKUR ve itfaiye ekiplerimizle birlikte Arnavutköy Malazgirt İlkokulu’nda bir tatbikat gerçekleştirdik.  Aslında yıl boyu süren tatbikatlarımız var. Bugünde buradayız. Tatbikatlarımız düzenli olarak devam ediyor. Amacımız toplumsal afet bilincine katkı sunmak. Tabii bunun içinde en doğru yer öğrencilerimizin olduğu okullardan başlamaktır. Doğal afetlerin tüm olumsuz senaryolarını ekleyerek bu çalışmayı yaptık. Çok güzel bir çalışma oldu. ARKUR başta olmak üzere itfaiye ekiplerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Arnavutköy’de bulunan itfaiye ekiplerinin de katılımıyla gerçekleşen eğitimde tatbikat tamamlandıktan sonra itfaiye eri yangın anında yapılması gerekenlerin yanı sıra öğrencilere yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiğini de birebir anlattı. Öğrencilerin her anını heyecan ile izlediği tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Yorumlar