ADALAR

Faytonların geleceği TBMM'de! Adalar'daki sorun çözülüyor mu?

Adalar'daki fayton meselesi tartışılmaya devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim kampanyası döneminde de değindi bu meseleye ve çözüme kavuşturulacağını açıkladı. Adalar'da tarihi ve kültürel mirasın yaşatılması için belli sayıda faytonun işletilmesi ve elektrikli araçların kullanılması önerisi TBMM'ye sunuldu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Faytonların geleceği TBMM'de! Adalar'daki sorun çözülüyor mu?

Adalar'daki faytoncular ikna olmuyor birçok kişi ise faytonların kaldırılmasını istiyor. Uzun süredir tartışılan ama çözüme kavuşturalamayan faytonların akıbeti yavaş yavaş belli oluyor.

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin önergeleri ile 8 Mayıs 2019 yılında, Hayvanların Haklarının Korunması ile Hayvanlara Eziyet ve Kötü Muamelelerin Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu taslak raporunu hazırladı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel başkanlığında toplanan komisyonda, taslak raporun son şekli verildikten sonra, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde raporun TBMM Başkanlığına sunulması kararlaştırıldı.

SADECE BELLİ SAYIDA FAYTON OLSUN
TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu taslak raporunda, Adalar'da tarihi ve kültürel mirasın yaşatılması adına, yalnızca ağır yük atları koşulmak şartıyla belli sayıda faytonun işletilmesi ayrıca acil olarak elektrikli ulaşım araçlarının kullanılması önerisinde bulunuldu.

Yorumlar