ADALAR

Büyükada'nın en meşhur yeri! Dilburnu Piknik Alanı nasıl gidilir giriş ücreti ne kadar 2019?

Büyükada içinde Tabiat Parkı olarak da bilinen Dilburnu piknik alanı özellikle yaz ayının gelmesi ile yerli ve yabancı birçok kişinin en çok ziyaret ettiği yerlerin arasında yer alıyor. Peki meşhur Dilburnu'na nasıl gidiliyor, Dilburnu 2019 giriş ücreti ne kadar?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Büyükada'nın en meşhur yeri! Dilburnu Piknik Alanı nasıl gidilir giriş ücreti ne kadar 2019?

Büyükada içinde Tabiat Parkı olarak da bilinen Dilburnu piknik alanı hem de denize girilebilen küçük koyları hem de piknik alanlarıyla meşhur. Ada’daki günü birlik ziyaretçilerin uğrak mekânı haline gelen Dilburnu, mangal yakmanın yasak olmadığı nadir bölgelerden biridir.

Büyükada’nın batısında yer alan bu özel piknik alanı, yaklaşık 500 metre uzunluğunda 100 metre genişliğindedir. Alanın tamamı çam ormanları ile kaplıdır. İçerisinde ise çocuk parkı, restoran, kafe, piknik masaları ve çocuk oyun alanı bulunuyor.

Dilburnu piknik alanı 2019 giriş ücreti
2014 yılında 4,50 TL olan Tabiat Parkı’na giriş ücreti 2016 yılında kişi başı 5,00 TL olmuştur. 2017′de değişmeyen giriş ücreti yine kişi başı 5 TL olarak devam etmiş ve 2019 yılında 7 TL olmuştur.

Dilburnu piknik alanına ulaşım
Büyükada merkezinden Dilburnu’na faytonla çıkmak mümkün...

Yine merkezden bisikletle ulaşımda sağlayabilirsiniz.

Dilburnu’nda mangal keyfi
Eğer Dilburnu’nda piknik keyfi yapmak istiyorsanız yiyeceklerinizi ve mangalınızı dışardan getirebilir ya da alanda bulunan işletmeden alabilirsiniz.

Piknik alanın açılış ve kapanış saatleri

Sabah açılış: 08:30 – 09:00

Akşam kapanış: 21:00 – 22:30

Piknik alanı içinde koylarda yüzmek ise ücretsizdir.

Adres: Dilburnu Mevki Orman İçi

Büyükada / İstanbul

Telefon: 0 216 382 43 01

Yorumlar