ADALAR

AK Parti adayı müjdeyi verdi Adalara elektrikli faytonlar geliyor

AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Av. Özlem Öztekin Vural, Adalar’daki fayton sayısına sınırlama getireceklerini anlattı ve “Nostaljik bir sayı kalacak. Elektrikli faytonlar kullanılacak” dedi.

AK Parti adayı müjdeyi verdi Adalara elektrikli faytonlar geliyor

AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Av. Özlem Öztekin Vural, adalarda yaşanan fayton sorunuyla ilgili konuştu.

Faytonlara GPS’li çözüm

Türkiye’nin temel gündem maddelerinden birinin de fayton krizi olduğunu dile getiren Vural, sorunun her geçen gün derinleştiğini söyledi.

Buna ilişkin kalıcı adımların atılacağını ifade eden Vural, “Adalar genelinde 226 fayton Büyükada’da, 30 fayton Heybeliada’da, 21 fayton ise Burgazada’da olmak üzere 277 fayton bunuyor. Özellikle Büyükada’da ciddi bir turist sirkülasyonu olduğu için yeri geliyor bir at 3 kez büyük tur yapmak zorunda kalıyor. At değiştirilmediği zaman maalesef hayvanlar çatlayarak ölüyor. Bu sorunun artık çözüm kavuşması gerekiyor” dedi.

DENETİM ARTACAK
Av. Vural , “Fayton sahiplerimizle görüştük. İlk olarak hayata geçireceğimiz projenin detaylarını belirledik. Kontrolün büyükşehirde olacağı denetim mekanizması etkinleştirilecek. Sakat ya da yaralı bir at ahırın kapısından dahi dışarı çıkamayacak. Bir atın ne kadar koşturulacağı ne kadar koştuğu gibi istatistik bilgilerinin tamamı GPS ile takip edilecek. Kayıt dışı faytonculuk yapanların önüne geçilecek, atların yaşama koşulları iyileştirilecek. Atlı fayton sayısı da minimum seviyeye indirilecek. Nostaljik sayı kalacak, kalan faytonlar da merkezden çıkarılarak ormanlık alanlarda hizmet verecek” şeklinde konuştu.

ELEKTRİKLİ FAYTON GELİYOR
Özlem Öztekin Vural, “Şehir içinde ise elektrikli faytonlar kullanılacak. Kullanılacak faytonların ise Adalar’a özel tasarımları yapılacak. Firmalar bununla ilgili çeşitli projeleri hazırlıyor. Proje Büyükada’dan başlayacak, Heybeli ve Burgaz Adayla devam edecek” dedi.

Yorumlar