ADALAR

Adalılar faytonların kaldırılma kararını protesto etti

Fayton sahipleri ve ada sakinleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün Adalar ilçesinde atlı faytonların kısmi de olsa kaldırılacağını açıklamalarının ardından, bu kararı protesto etmek için Büyükada'da toplandı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Adalılar faytonların kaldırılma kararını protesto etti

İBB ve Adalar Belediyesi'nin Adalar ilçesinde ulaşım amaçlı atlı faytonları kaldırarak sadece sembolik ve turistik amaçlı sınırlı sayıda faytona izin verme kararı, Büyükada'da toplanan Adalılar tarafından protesto edildi.

Adalar'ın geleneksel yapısının, gürültü ve görüntü kirliliği baskısına taviz vermeden, sakin belde özelliğinin korunmasının her İstanbullunun görevi olduğu ifade edilen bildiride, geçimini bu işten kazanan yüzlerce faytoncunun ve ailelerinin mağduriyet yaşamaması adına ne yapılacağı, Adalar'ın yasal ulaşım aracı olan atlı faytonun yerine getirilecek elektrikli araçların kazalara davetiye çıkaracağı ve kontrolsüz bir şekilde artacak araç sayısının kaosa neden olacağı belirtildi.

Adalar'da ulaşım amaçlı faytonculuğun kaldırılmasını protesto eden dernek ve platform üyelerinin açtıkları pankartta ise şu cümleler yer alıyordu:

Karşı kıyıda sabırsızlıkla bekleyen hızlı hoyrat, her şey ve her yeri tek tipleştiren, imar, motorlu akülü araç ve birçok çıkarın önünü iyice açıp, 'yollarını temizlemek' için, Adalar'ın atlı fayton sistemini değiştirmek yerine 1 Ekim'de kaldırıp, yavaş yaşamdan iyice uzaklaşarak, sizden öncekilerin yıllardır dayattığı politikaları, katılımcılığı esas almadan uygulayacak idiyseniz, neden size oy verdik? Talan onlarla da devam edebilirdi! Yapmak yerine yıkarak mı her şey daha güzel olacak? Atlı Faytonsever Adalılar

Faytonların yerini elektrikli otobüsler alacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Ekim 2019 Salı günü Adalar'da ulaşım amaçlı atlı faytonculuğa son verdikten sonra, İstanbul Kart ile seyahat edilebilen elektrikli otobüsleri hizmete alması bekleniyor. Haziran ayından beri Kınalıada'da denenen 12 kişilik elektrikli otobüslerin işletmesi, İBB iştirak şirketlerinden İspark AŞ tarafından yapılacak.

Yorumlar