ADALAR

Adalar'daki temel sorun ne? Başkan Erdem Gül gönlünden geçeni açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesince Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştayda zaman zaman gerginlikler yaşandı.Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, adanın büyük bölümünde yaya kültürünün genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Adalar'daki temel sorun ne? Başkan Erdem Gül gönlünden geçeni açıkladı

Adalar'ın en büyük sorunu fayton meselesi... Bu sorun ve bununla birlikte ulaşım sorunlarına kalıcı çözüm üretebilmek için bugün onlarca kişi Büyükada'da buluştu.

Düzenlenen çalıştayda konuşan Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan Adalar'ın temel sorunlarından birinin ulaşım olduğuna işaret ederek, "Aslında bizim ulaşım sıkıntımız yok. Adaya ulaşım ve ada içi ulaşımda sıkıntımız yok, temel sıkıntımız nitelik. Kamu olarak bu nitelikler konusunda taviz verdiğimiz sürece Adalıların bu noktada eleştirilerinin artarak devam edeceği kanaatindeyim." dedi.

 Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de, "Biz, buranın İstanbul'da yapamadığımız yaya kültürünü, yayanın her türlü rahatlığını en iyi örneklendirebileceğimiz yer olmasını istiyoruz. Benim gönlüm önceliğin yayada olması. En azından adanın büyük bölümünde yürüme, yürüyüş ve yaya kültürünün genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesince Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı" düzenlendi.

Adalar'daki ulaşım sorunlarının ele alınarak yol haritasının belirleneceği çalıştaya faytoncular, Adalar halkı, sivil toplum kuruluşları, hayvan dernekleri, üniversiteler, kanaat önderleri ve ilgili diğer tüm kurumlar katılıyor.

Gül, açılıştaki konuşmasında, Adalar'ın en hassas konularından birinin ulaşım olduğunu dile getirerek, gelecek yazı ve ondan sonraki yılları daha iyi planlamak için ulaşımın en doğru seçim olduğunu belirtti.

Gül, Adalar'ın ulaşımda bazı istisnaları olduğuna değinirken, şunları söyledi:

"Biz, buranın İstanbul'da yapamadığımız yaya kültürünü, yayanın her türlü rahatlığını en iyi örneklendirebileceğimiz yer olmasını istiyoruz. Bunu sağlamakta büyük bir müşkül içindeyiz. Her gün bunu konuşuyoruz. Çalıştayda 'Yaya kültürünün daha da genişletilmesi için ne yapabiliriz?'i de konuşmak gerektiğini düşünüyorum. Benim gönlüm önceliğin yayada olması. En azından adanın büyük bölümünde yürüme, yürüyüş ve yaya kültürünün genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elbette bir şehirde yaşıyoruz. Hastalar var, yaşlılar var, başka zorunlu nedenler var. Bu nedenle ada içi ulaşım meselesini çok yoğun, hararetli, belki kimi zaman karşı karşıya gelecek şekilde tartışmak zorundayız. Fayton meselesini de fiili durum haline gelmiş akülü araçlar meselesini de bisiklet yolunu da tartışmak zorundayız. Tartışacağız ve burada konuşacağız. Benim isteğim serbest mekanlarda konuştuğumuz bu konuları ve hemen hemen herkesin gitgide mutabık hale geldiği bu konuda birbirimizi karşı taraf olarak görmeden, konuyu farklı taraflarından ortak noktaya doğru çekerek bir adıma doğru gitmemiz gerekiyor."

Yorumlar