ADALAR

Adalarda aç bırakılıp sokağa atılan atlara kim sahip çıkacak?

Atların üç aylığına faytona koşulmasının durdurulmasının ardından başıboş görüntülenen atlar, içler acısı haldeydi. Ölüme terk edilen atlara kim sahip çıkacak?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Adalarda aç bırakılıp sokağa atılan atlara kim sahip çıkacak?

Büyükada'a patlak veren ruam hastalığı sonrası adaya giriş ve çıkışlar kapatıldı. Bir çoğu kaçak çalıştırılan atların son durumu merak ediliyordu. Gelen bu görüntü durumun vehametini ortaya çıkardı.

İÇLER ACISI HALDELER
Ruam hastalığının ardından 81 atın itlaf edilmesiyle birlikte Büyükada’da, üç ay boyunca atların faytonlara koşulması durduruldu. Bu kararın ardından dün akşam çekilen görüntü, atların içler acısı halini gözler önüne sürdü.

İki at, çöpte yemek ararken görüntülendi. Yemek arayan atları, vatandaşlar cep telefonu ile görüntüledi. Görüntülerde atlar, çöp kenarında yemek arıyor.

''FAYTON KALKIYOR''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, başıboş atların durumuyla ilgili açıklama yapmazken; gelecek sezonla birlikte faytonun kalkacağını söyledi. 

İmamoğlu, “Zaten fayton kalkıyor. Yani 35 simgesel fayton kalacak, bunun dışında fayton kalkıyor. Net olarak kalkıyor. Toplu taşıma ve turistik amaçlı elektrikli araçlar ve elektrikli bisikletlerle daha çağdaş bir şekilde Adalar ulaşımını sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar