ADALAR

Adalara nasıl gidilir? Adalar ücret tarifesi 2019 İDO, Şehir Hatları, Mavi Marmara, Prens Tur

Havaların ısınması ile birlikte herkes soluğu Adalar'da alıyor. Adalara gitmek için ne kadar ücret ödeniyor? İstanbul'un dikkat çeken bölgelerinden biri olan Prens Adalarına (Adalar) ilişkin merak ettiğiniz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Adalara nasıl gidilir? Adalar ücret tarifesi 2019 İDO, Şehir Hatları, Mavi Marmara, Prens Tur

Havaların ısınması ile birlikte Adalar'da da yoğunluk etkili olmaya başladı. Prens Adaları günümüzdeki ismi ile Adalar (Marmara Adaları) turistlerin ve yerli halkın en çok tercih ettiği bölgelerden biri durumunda... Peki Adalara nasıl gidilir? Adalara gidiş ücreti ne kadar oldu? Adalar kış tarifesi sefer saatleri nasıl? Adalara ilişkin tüm merak edilenler haberimizde...

Prens Adaları nerede ve nereye bağlı?
Prens Adaları, İstanbul il sınırları içerisindedir. İlçenin yönetimi Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Adalara nasıl gidilir?

Karaköy ve Eminönü’nden
Motorlar vasıtası ile adalara sabah saat: 6.30’dan itibaren seferler düzenlenmektedir.

Avcılar’dan
Avcılar iskelesinden sadece yaz aylarında ve sabah 09.15 saatinde adalara gidiş gerçekleştirilebilmektedir. Geri dönüş için adalardan kalkış saati ise 19.15’tir.

Bostancı’dan
Asya yakasında adalara ulaşmak için en çok tercih edilen ulaşım noktasıdır. Aynı Kabataş gibi deniz otobüsleri vapur ve motor gibi seçenekleri ile yolculara tercih seçenekleri vermektedir. Yaz kış düzenli seferler gerçekleştirilmektedir. Sabah 6.00’dan itibaren ulaşım aracı bulmak mümkündür.

Kadıköy'den
Şehir hatlarının Kabataş’tan düzenlenen vapurlar Kadıköy’e de uğramaktadır. Turyol Kadıköy’den adalara, sadece yaz aylarında adalara sefer düzenlemektedir.

Kartal’dan
Kartal dan adalara yaz kış düzenli sadece Prenstur firması motor ile sefer düzenlemektedir. 

Şehir Hatları, Mavi Marmara, Prenstur, yolcu taşıma ücretlerini belirledi.

Şehir Hatları Adalar Ücret Tarifesi 2019

Beşiktaş, Kadıköy, Eminönü ve Bostancı’dan Adalar’a vapur seferi düzenleyen Şehir Hatları’nın Adalar Ücret Tarifesi 2019 yılı için belli oldu. Buna göre;

Şehir Hatları Beşiktaş, Kadıköy, Eminönü ve Bostancı’dan Adalar

İDO Adalar Ücret Tarifesi 2019

Sadece yaz döneminde Adalar’a sefer düzenleyen İDO’nun 2019 ücretleri henüz açıklanmadı. Haziran ayında seferlerine başlayacak olan İDO’nun 2018 bilet fiyatları ise şu şekilde;

Mavi Marmara Adalar Ücret Tarifesi 2019

İstanbul Kart sahipleri Bostancı ve Kabataş’tan Adalar’a “Mavi Marmara” vapurları ile seyahat edebiliyor. Ancak aylık akbil firmanın turnikelerinde geçerli olmuyor.

Firmanın, 31 Ocak itibari ile geçerli olan ücret tarifesi şu şekilde;

Prenstur Adalar Ücret Tarifesi 2019
Kartal’dan Büyükada ve Heybeliada’ya sefer düzenleyen Prenstur firması yolcu taşımacılığına 6 yaş üzeri kişi başı 7 TL’den devam ediyor.

Yorumlar